Senaste inläggen

Av Andie - 8 augusti 2008 10:46

Jag satt nyss och funderade på det här med olika kategorier som man kan ha på sin blogg. Jag har ganska många, mest för att jag själv ska kunna sortera in mina tankar och för att de ska vara lättare för er läsare att hitta på min blogg.

Men när jag nu satt och försökte sortera så kom jag framtill att det skulle vara bra om bloggagratis.se  kunde ha det på ett så fiffigt sätt att om man nu vill sortera in sina tankar så skulle det vara bra om man kunde se vart en del inlägg redan ligger, alltså här på "baksidan", där inte ni läsare är med. Detta skulle vara kanon tycker jag. Även om jag tycker att bloggagratis.se är en jättebra bloggvärd redan så skulle det ju alltid finnas saker som kan förbättras för oss användare. Men som sagt jag tycker att bloggagratis.se är bra för att den är så användar vänlig.


Sen funderade jag även på, hur många kategorier kan man egentligen ha? Hur många som helst eller blir det bara rörigt? Jag tänker mig att min blogg är lite av ett arkiv över mina tankar och funderingar. Visst jag skriver för att jag vill ha läsare och kommentarer men även för min egen skull så att jag kan tex följa utvecklingen av mina huliganer till katter och hur det egentligen går för min viktminskning och mitt jobbsökande.


Nu är jag då i det skedet att jag funderar på att skapa fler kategorier till min blogg men jag vill ha lite coola namn på dem. Som tex om jag skriver om min klädstil/hårstil (inte för att detta sker ofta) så skulle jag vilja ha en kategori till detta. Men vad ska den heta? Har du några förslag kära läsare?

Och det finns fler exempel på inlägg som endast ligger i allmänt som jag skulle vilja flytta på men jag vet inte vart jag ska lägga dem och behöver därför namn till dessa också....

Nu ska jag surfa runt lite på andra bloggar och kolla om jag hittar något som jag kan stjäla och göra om till mitt eget.


ANNONS
Av Andie - 8 augusti 2008 10:09

Idag vräker det ner från himmlen. Stora genomblöta droppar utanför balkongen. Mysigt tycker jag. Och med tanke på gårdagens inlägg om Uppsala reggae festival så är jag over the moon.

Visst jag är jätteelak jag vet. Det är inte roligt att vara på festival när det regnar men ack så bra.


Detta inlägg blir lite som ett "knäckebröds" inlägg känner jag men ibland måste man få ha sådana också. Idag jobbar maken så jag är ensam hemma med huliganerna Ataris och Vincent. Jag har kommit fram till att båda pojkarna behöver få sina klor klippta. Kanske ska ringa svägerskan om en stund och fråga om hon vill komma över och göra det. Har inte hunnit skaffa en klosax ännu nämligen.

Vad mer händer denna blöta fredag; jo min kompis Zarah kommer hem från sin semester på västkusten idag. Hoppas att hon inte tycker det blir för jobbigt att köra i regnet bara. Men för att vara ärlig, det är lite nice att det är svalt i bilen när man ska åka långt.


Nä nu ska jag gå och kolla vad pojkarna håller på att riva ner inne i badrummet.


ANNONS
Av Andie - 7 augusti 2008 23:11

Visst låter jag grym som hoppas på att regn hela helgen. Det är så att Uppsala reggae festival startar idag.

Och visst det är väl kul att ett så stort arrangemang går avstapeln i just Uppsala. Det är ju ändå europas största festival för denna typ av musik. Och får mycket media utrymme på MTV osv.

Men jag hoppas i alla fall på regn av den anledningen att besökarna kanske håller sig i skinnet då.


Tyvärr så omgärdas denna festival av en viss dimma, och vilken dimma får du gissa själv........

Det är inte direkt bra reklam för en stad att bli kopplad till just denna sortens dimma då vi inte pratar om Londondimma direkt.


Och även om festivalen drar mycket turister till stan så brukar de lämna efter sig en sopptipp när de åker från campingplatsen. Detta är ju inte så trevligt för oss som bor i stan att se, då det oftast är skräpigt i flera veckor efter festivalen har avslutats. Sen att festivalen lockar till sig alla möjliga kufar är inte heller så trevligt.


Jag betonar att jag inte dissar reggae musiken för den är rätt okej. Det jag dock dissar är skräpet och ryktet som festivalen tillför Uppsala stad.


Av Andie - 6 augusti 2008 22:52

Jag vet att jag inte har skrivit på länge hur det går med min kamp mot vikten. Och jag vet att mina dagliga morgonpromenader har varit frånvarande sen semestern. Men i mitt försvar så har jag haft hög feber och lite andra besvär och jag har idag bokat tid på vårdcentralen för att kolla upp det som är fel. Hoppas att de hör av sig snart så jag vet om jag får en tid eller inte.


Men lite motion har jag ändå fått, "styrketräning" i tisdags när vi möblerade om hela vardagsrummet. Och idag har jag sprungit runt halva stan och lite till. Så jag har ju faktiskt motionerat lite trots febern.


Men kosten har jag hållt mig till så det har inte varit onyttiga saker. Och det kan man ju faktiskt ge mig ett litet plus i kanten för tycker jag.

Och så fort jag blir frisk igen så ska det börjas promeneras igen och förhoppningsvis kanske min vän Zarah har kommit hem till dess så, jag får en promenadkompis när hon ändå måste rasta hunden.


Nu ska jag jaga runt kattungarna lite eftersom de härjar så.


Av Andie - 6 augusti 2008 16:10

Idag så började jag tänka på en sak som  Dolly Parton sagt, en gång hade hon  en egen tvshow som visades i slutet av 80-talet. Denna hette helt enkelt The Dolly Parton show och i slutet av varje program så sa hon en tänkvärd sak. Och speciellt i ett av programmen kommer jag ihåg att hon sa " Du är bara fattig i fall du själv väljer att vara det". Och detta kom jag att tänka på idag.

Jag kan ju inte säga att jag är rik i monitärt syfte, lever mer på gränsen till existensminimum. Hur som helst så var jag nere på stan idag och när jag gick längst gågatan så började jag titta mig runt på alla människorna. Och jag undrade egentligen hur många av alla dessa ansikten jag passerade som egentligen har det likadant som mig. Hur många av alla dessa människor är arbetslösa, sjukskrivna och halvt om halvt lever på existensminimum?


I dagens samhälle så är det nog ganska vanligt. Inte bara därför att välfärden har blivit ner rustad utan också för att väldigt många människor är skuldsatta, depprimerade och känner en innre hopplöshet. Vare sig detta gäller pengar, skulder, ett jobb man inte trivs med eller att inte ha ett jobb, att inte kunna få barn, släktingar man inte kommer överens med eller familjefäjder, att man är singel eller olyckligt gift, sjuk, mobbad osv. Jag kan räkna upp massor av faktorer som gör att man kan känna sig otillräcklig och att man inte duger.


Frågan är ju hur vänder man då allt detta till något positivt så som Dolly Parton tycker att man ska göra? Vad är det som gör en lycklig och hur kan man vara lycklig i detta liv när nästan allt kostar pengar?

Jag må vara fattig, inte medelklass så som vissa i min omgivning benämner mig. Men jag är lycklig i viss mån, jag har kläder på kroppen, mat för dagen och en make som älskar mig. Och vänner som trivs att vara med mig (får jag i alla fall hoppas) ( bild lånad från Riktigtkaffe.se  )

Och jag har två små krabater som gillar mig och tak över huvudet. Sen att jag inte bor i de fina kvarteren eller har en flatscreen tv det spelar ju ingen roll i det stora hela egentligen. Så jag har det nog ganska bra i alla fall. Men jag skulle ju inte klaga om jag hade lite mer pengar på fickan så att man kunde sluta att oroa sig för om man har råd med nästa månadshyra eller fundera på om man har råd att bli sjuk och behöva gå till doktorn.


Så att välja hur man vill se sig själv, det är nog en ganska tänkvärd fråga. Eller vad tycker du??Av Andie - 5 augusti 2008 22:29

Som jag skrev tidigare idag så ville jag möblera om. Och efter att maken hade läst min blogg, så satte vi igång. Jag behövde nästan inte övertala honom.

Men jag kan säga att det inte är helt lätt att möblera om ett helt vardagsrum när man har två små katter vid namn Ataris och Vincent. Ataris skulle vara med över allt medans Vincent bara var med en liten stund. Och han blev helt förvirrad när han vågade sig fram från sovrummet. Men det löste sig.

Det som är kvar att göra nu är att byta gardiner, för att bättre komplitera rummet. Men det blir ett projekt för morgondagen.

Taklampan har fått flytta den med, vet dock inte vart vi ska sätta den nu. Men det löser sig nog till sist. Det får helt enkelt bli mer mysbelysning i vardagsrummet.


En annan grej som vi båda stör oss på är hur man ska koppla ihop alla tv prylar. Vi har digitalbox från Comhem, jättesmidigt visst. Men boxen vill inte ta in alla kanaler och det suger ju ganska fett. Så vi har förlorat, Tv3, Tv4+, Kanal 5, Tv9, Tv8, MTV. Vi har försökt med att göra ett kanalsök men det funkade inte. Tror att det kan vara fel på en av kablarna, vi får nämligen ha två antennkablar till TV om vi vill se dessa kanaler, men bilden är fruktansvärt grynig. Ibland om man vinklar den i ett visst läge blir bilden kristallklar. Det skulle just vara typiskt att vi har fått glappkontakt. Och för att förklara detta ytterligare, bilden var grynig redan innan vi möblerade om men då var det enklare att vicka på kabeln och få bra bild igen.


Det är väl det enda som man inte är så nöjd med när det gäller omflytten. Men annars blev allt perfekt och rummet känns bättre utnyttjat.


Av Andie - 5 augusti 2008 12:26

Det har länge varit på tapeten att jag funderar på att möblera om i vardagsrummet. Och nu när vi har fått hem kattungarna känns det ännu viktigare att få det gjort så att deras lekställning får den ultimata placeringen. Och vi får mer funktion av vårt vardagsrum. Vi har dock några problem möbler i vårt vardagsrum. Den ena är vår hörnsoffa som inte har ett vändbart hörn som vissa hörnsoffor har. En annan är tvn och den sista är lampan i taket. Vi har möblerat om en gång och då var lampan den som kärvade mest. Tvn skulle dock gå att flytta, om vi hade en längre anntenkabel.

Sen är inte planlösningen av rummet den bästa.

 Planlösningens mardröm

Det gula prickarna är eluttag och den röda pricken är tvjacket och internetet. Det blå är fönster och dörren ut till balkongen och de vita öppningarna är in från hallen och till köket.


Så jag behöver definitivt lite idéer och förslag på hur vi kan flytta om här hemma. För att köpa nya möbler är det inte tal om. Hur ska man då göra?

Jag har en ide men då krävs en längre sladd till tvn och mycket tålamod och att maken inte ska bli hysterisk som han så lätt blir när ämnet kommer på tal. Så jag behöver nog några riktigt bra argument också.


Jag kan ju tillägga att soffan inte passar i det översta hörnet, det har vi redan provat.  Fler möbler att hålla koll på är vardagsrumsbordet, mitt mini data bord, en Billybokhylla i fyra delar och en korgstol och en fyrkantig DVD hylla som vi måste ha för vi äger massor av film. Sen finns även en stor tvmöbel och en tjockis tv. Och en stor lekställning till katterna.


Hoppas att ni kan komma med några bra förslag.

Nu ska jag fortsätta klura på detta.Av Andie - 4 augusti 2008 11:51

Idag har MissMaddis skrivit ett mycket tänkvärt inlägg om hur mycket man egentligen tror sig känna en bloggare. Detta fick mig att fundera på ämnet och även om ansökningsbrev och personliga brev som man skickar ut till arbetsgivare. Man använder sig av exotiska ord för att locka arbetsgivaren att anställa en. Man försöker ge en bild av sig själv och alla bra kvalitéer man har. Egentligen är detta bara ett skrytbrev som man skickar med. Kontentan är i alla fall ANSTÄLL MIG.

Men ändå broderar man ut med vackra ord om varför just du är den som de ska anställa för en viss tjänst. Är inte det lite av att ge en falsk bild av sig själv?  För människor är sådana att de inte är i sitt A-game hela tiden men i alla dessa ansökningsbrev så tar man bara upp det bra hos sig själv. Och det är ju faktiskt att ge en falsk bild av en själv. Men ändå fortsätter man att göra detta i hopp om att man ska bli anställd.


 Jag har i mina dagar skrivit många ansökningsbrev alla i olika format och former och vissa har varit bättre än andra men alla har hur som helst alltid haft samma kontenta; ANSTÄLL MIG. Och visst är det konstigt, det finns oskrivna regler på hur ett personligtbrev ska se ut och som man ska ta upp och alla håller sig till detta format för att ingen egentligen inte vågar skriva på något annat sätt. Varför är man så rädd för att vara annorlunda? Varför vill alla passa in i samma gråa form? Människor är alla olika och ser olika ut, men på papper ser vi alla i stort sätt likadana ut vi har bara olika namn och olika ålder. 


Så frågeställningen jag tog med mig från MissMaddis för att börja fundera kring detta är egentligen hur mycket av dig själv lämnar du ut i dina ansökningsbrev? Och varför vågar man inte lämna ut mer saker? Vad är det man är så rädd för?


Presentation

Omröstning

Vad tycker du jag ska byta på min blogg?
 Fler kategorier
 Bakgrund
 Presentations bild
 Allt ihop behöver en uppdatering
 Det är bra som det är
 Har ingen åsikt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2008
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Coffee & Cigarettes  med Blogkeen
Följ Coffee & Cigarettes  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se