Senaste inläggen

Av Andie - 22 juni 2008 13:55

När man tänker på divor i musik branschen, så tänker man först och främst på damer som Mariah Carey, Madonna och naturligtvis Whitney Houston och Diana Ross.

 (Bild lånad från http://www.apeculture.com/television/divasofdoom.htm)

Men divor behöver inte endast vara sångerskor med mycket hår och glittriga kläder och extrema svårigheter att arbeta med andra. Även andra musiker kan vara divor och den mest kända manliga divan är Axel Rose. Dessa divor vill kontrollera sin omgivning och allt som skrivs och visas i tv om dem. De är inte endast svåra att arbeta med utan är även nyckfulla och blir lättretade för minsta lilla. Och för en diva är inget för smått för att haka upp sig på. De kräver konstant uppmärksamhet och får ofta 3-års trots beteende om de inte får det.

 

Dessa artister är alla stora namn och man kan kanske ha lite förståelse för deras primadonna beteende för de har ju faktiskt pengarna att backa upp det hela med, men när man stöter på helt okända människor med extrema drag av diva beteende kan man ju börja undra vilka de tror att de egentligen är det är ju inte så att de är en Mariah eller Axel direkt. Och för det mesta har de inte heller det mest eftersträvade ”it-factor” som behövs för att man ska kunna räknas som en riktig diva. I Sverige har vi också ett par så kallade divor; Carola är en av våra mest kända divor men även Lena Ph har kallats för diva och inte minst Zlatan Ibrahimovic.

 (bild lånad från http://www.expressen.se/1.329445 tagen av Sven Lindwall)

Det är lite skrattretande att det finns de människor utan kändisstatus som tror att de både har talang och utseende att bete sig som en diva när det egentligen bara är vanliga Svenssons som behöver en verklighets check. De behöver komma ner från sin piedestal som de så fint satt sig själva på i tron om att man ska dyrka dem. Dessa personer finns i alla områden av samhället på arbetsplatsen, i musik branschen, i skolan och inte minst i Internets stora djungel av bloggar och hemsidor.

 De tror att bara för att de stormar ut genom dörren på diva manér gör att man skulle bry sig om det och lägga sin energi på detta. Detta kan också kännas igen i pubertalt tonårs trots (nu mera mer känt som emo- beteende) och jag antar att vissa aldrig växer ifrån detta även om det var närmare 10 år sen de kunde åka på ungdomsbiljett på bussen.

 

ANNONS
Av Andie - 21 juni 2008 13:41

Tja det kanske är lite konstigt att man har hemlängtan trots att man är hemma men det här är en annan form av hemlängtan. Det är nämligen så att jag har hemlängtan till norrland. Där uppe är det marknads tider just nu och hela juli. Och det är tur att vi ska upp snart faktiskt. Men vi blir inte där så länge men det är bättre än ingen vistelse alls.

Det ska bli skönt att komma upp till den friska luften, släkten och inte minst att få träffa min pappa och hans katt Ludde.

Jag skulle kunna stanna längre där uppe men eftersom maken bara har två veckor ledigt så blir det en vecka här hemma i stan och en vecka i norrland.


Vår midsommarafton blev lite si så där då jag vaknade sent och sen somnade på soffan framför Arkiv X och sen började jag få ont i ryggen så jag blev däckad resten av kvällen och fick ligga på värmedyna. Maten blev misslyckad. Så vad ska man säga... inte den bästa 3 års dagen man kunde ha. Vi har nämligen varit tillsammans i 3 år nu och gifta i 259 dagar....

Och denna "party-helg" fortsätter med att vi idag har tvättdag. Detta måste juh ge massor av vuxen poäng tycker man. *suck* vart har de glada fest tiderna tagit vägen?

Urk, nu blev jag lite deppig... och jag märker att det är dags att gå till tvättstugan....


ANNONS
Av Andie - 19 juni 2008 23:01

Idag är Ataris och Vincent fem veckor gamla. De små pojkarna har blivit riktigt duktiga. Nu har de börjat springa omkring och busa riktigt mycket. Idag när jag hälsade på dem så låg Ataris mest och vilade mellan busomgångarna och då låg han och spann som en liten traktor. Väldigt gulligt.

5 veckor gamla

 Vincent sprang mest omkring och busade med sladdar som han bet på men det var även kul att irritera sin bror i mellan åt.

Nu längtar jag bara ännu mer tills de kommer hem till oss så att de får sladda runt i vår lägenhet. Äta god mat, spinna och gosas.

Som tur är att det nu endast är sju veckor kvar tills dess. Och med hjälp av nästa lön blir det nog några inköp till herrarna.


Av Andie - 19 juni 2008 10:11

För ett tag sen skrev jag att jag skulle göra en lista på mina favorit bloggar och varför jag tyckte de var bra. Bloggar kan både bjuda på en unik insyn i människors vardag och väldigt hemska saker. De kan inspirera en att förbättra sitt liv och man kan känna igen sig själv i bloggarens liv. Jag har nu tagit mig i kragen och beslutat mig för att göra denna lista. Det var inte lätt ska jag dock säga. Så dessa bloggar är dock inte i någon specifik ordning utan bara bloggar jag tycker om och följer.

 

Bimbo boys blogg – Ger mig en goodfeeling vibe och en unik insyn i hur det är att vara homosexuell i en mindre svensk stad. Bimbo boy är artist och älskar italodisco musik alltså raka motsatsen till mig själv. Men jag gillar hans blogg likväl.

 

Miss Maddis – En stark ensamstående mamma som är piercare till vardags och lite av en liten kändis på grund av sin blogg. Miss Maddis är bara så cool och har många erfarenheter i sin erfarenhetsbank hon är ärlig och tar ingen skit och det för mig är inspirerande.

 

Tjockisbloggen – Denna blogg skrivs av två norrländskor av modell större. De ifrågasätter dagens skönhets ideal och det tycker jag är extremt bra. Eftersom jag själv är av modell större och kurvig känner jag igen mig i det som de skriver.

 

Fat Fashion – Systerblogg till Tjockisbloggen i denna blogg bjuder kvinnorna på skönhetstips och framför allt mode tips för oss som är lite större. En mode sajt som passar mig helt enkelt plus att jag tycker det är bra att det finns en sådan blogg som väger upp mot ”spink – mode” bloggarna som bloggvärlden svämmar över i.

 

Fyrabarns mamman – Denna blogg kittlar fantasin med massor av smarta inredningslösningar och vackra bilder. Även denna blogg skrivs av en norrländska. Jag blir glad av att läsa hennes blogg och ett stort plus är alla bilder hon har. En super bra blogg att finna inspiration hos helt enkelt.

 

Pysselmorsan – Denna blogg bjuder på pyssel men även vardagsliv. Helt enkelt så är det en blogg som ger en inblick i någon annans vardag.

 

Pauline Lag – Pyssel, vardagsliv och inspiration. Pauline verkar alltid glad när hon skriver vilket är helt unikt. Hon mixar även upp sin blogg med lite videoblogging vilket gör att det hela blir väldigt intressant att följa.

 

Startingover – Denna blogg är en av mina hemliga pärlor och handlar om en tjej och hennes kamp tillbaka efter en separation. Den är ruggigt spännande då hon nyligen träffat en ny och mystisk man. Jag var inte säker på om jag ville skriva om denna blogg då jag ville behålla den för mig själv.

 

Katastrofala omslag – Om man älskar musik så är den här bloggen något för er. Det är inte vilken musik blogg som helst utan här visas skivomslagen upp och får en utvärdering på ett komiskt sätt. Vill man skratta ska man läsa den här bloggen.

 

Och som tionde val väljer jag ut mina vänner och bekantas bloggar.

Eternal sunshine of the Wiseman mind är min makes blogg.

Sketchwars är min barndoms kompis blogg om mode och resor.

En mammas/ kvinnas/ hustrus små och stora bekännelser är en av mina vänners bloggar om hennes vardagsliv.

Zarahs sida om allt är ännu en blogg av mina kompisar och den skildrar hennes vardagsliv.

Tomtemors anekdoter är mammans blogg och ännu en blogg om vardagen.

Syster C – En tjockis bekännelser är en bekants blogg som handlar om viktminskning och vardagslivet.

Ellinuttis blogg är min svägerska.

 

Tja det var allt jag hade, jag hoppas verkligen att ni gillar någon av dessa bloggar lika mycket som jag gör. Och som sagt de här bloggarna är inte i någon sorts ordning utan bara ner skrivna. Jag är ju emot "reklam" för sin blogg om det görs på fel sätt. Det finns nämligen bra sätt att göra det tex att man läser och kommenterar själva inlägget och inte bara skriver "kolla min blogg" men vill du nu så gärna göra reklam för din blogg så kan du göra det i detta inlägg. Men detta är enda gången jag tillåter det.


Av Andie - 18 juni 2008 20:53

Jag satt och funderade idag om jag kanske skulle berätta lite om vem jag är för kuf som bloggar. För jag har en föraning om att de flesta inte går in och läser presentationen.

Jag försöker att inte blogga allt för mycket om min familj. Detta på grund av att jag känner att min blogg är en plats där jag kan göra min röst hörd och uttrycka min kreativitet.

Men just detta inlägg blir ett undantag i denna regel

 

Jag är 27 år och kommer från norrland i grund och botten, gift med min underbara make som jag blev ihop med för snart exakt tre år sedan. Vi gifte oss förra hösten och det var en av höjdpunkterna i mitt liv. Tillsammans bor vi i en trea i en förort till Uppsala. Familjen utökas i slutet av sommaren med två hankatter som heter Ataris och Vincent.

 

För tillfället är jag arbetssökande vilket jag reflekterar om mycket i min blogg. Det blir många motgångar men förhoppningsvis några framgångar också. Eftersom detta är en så stor del av min tillvaro så försöker jag förmedla lite olika tips till andra människor som är i samma situation.

Jag bloggar även mycket om saker som jag har läst eller sett. Och det kanske har synts att jag är en stor supporter av Sex and the city men jag gillar även kriminalserier och film.

 

Musik som snurrar i vårt hem är oftast någon sorts alternativ rock. Jag har dock för många favoritband för att skriva ner alla här och nu. Men jag tipsar om artister jag gillar lite då och då. Jag har även två tatueringar men suget att göra fler är extremt stort, väntar dock på rätt tillfälle att göra dem. Jag har två laster och där av bloggens namn Coffee & Cigarettes (plus att det faktiskt är en ganska cool film som har samma titel) Jag gillar även matlagning och bakning så ett och annat recept dyker även upp. Eftersom jag gillar att pyssla och skapa så blir det lite sådant i bloggen också.

 

Nu har jag berättat lite om mig och varför jag sätter bokstäver på perent. Jag hoppas verkligen att ni gillar min blogg och följer den regelbundet, sporadiskt eller bara dyker in en gång. Lämna gärna en kommentar eller två om det är något ni gillar som ni läst.

 (lämna dock inte bara ”reklam” för er egen blogg, ni kan göra det på ett snyggare sätt i så fall)


Av Andie - 17 juni 2008 12:53

Det känns passande att göra detta test som jag hittade hos Miss Maddis om vilken karaktär man mest är lik i Sex and the city nu när filmen har premiär denna vecka.

Här kommer mitt resultat.

You Are Most Like Carrie!

You're quirky, flirty, and every guy's perfect first date.
But can the guy in question live up to your romantic ideal?
It's tough for you to find the right match - you're more than a little picky.
Never fear... You've got a great group of friends and a great closet of clothes, no matter what!
Romantic prediction: You'll fall for someone this year...
Totally different from any guy you've dated.


Gör testet själv på Bloggtings


Av Andie - 17 juni 2008 11:25

Eftersom helgen varit fylld av gnäll från min sida och obehagligheter så tog jag ledigt från bloggandet igår. Men nu är jag tillbaka på banan igen.


Och jag tycker jag har varit riktigt duktig jag har redan hunnit söka ett antal olika arbeten. Så dagens skörd av jobb var riktigt bra för min del och jag känner mig riktigt nöjd faktiskt. Jag har även hunnit knåpa ihop en ny modernare variant av min meritförteckning. Den behövdes piffas upp en del kände jag så jag har fixat det också. Nu kan jag nämligen ha ett genomgående tema när jag söker jobb som tar emot mail-ansökningar. Och detta kan ju vara en fördel måste jag ju säga.


Nu när jag känner mig så här duktig kanske jag även kan slänga ihop den där kladdkakan som jag funderade på att baka utifall att min kompis I och hennes kusin E skulle komma hit. Kanske ska ta och ringa och höra efter först....Av Andie - 15 juni 2008 14:04

Jag har nästan aldrig hittat hemska saker på internet trots att jag har varit flitig användare sen 90-talet. Läskiga bilder visst men de har aldrig varit foton av människor utan tecknade bilder av monster osv. Idag när jag satt och surfade runt på Aftonbladets bloggar kom det... den första bloggen jag snubblade in på var en person som skriver om pedofili och jag förstod inte riktigt om personen i fråga var emot det eller inte. Läste bland några kommentarer i vissa inlägg att det varit pedofiler som hade svarat. Det verkligen kryper i hela kroppen på mig! Jag fattar inte hur man kan välja att blogga om ett så grymt ämne som detta. Om det hade varit tydligare om personen i fråga varit avståndare till denna grymma "industri" hade jag kunnat förstå det mer. Men av det jag läste kändes det lite tvivelaktigt. Tusentals barn far illa varje dag på grund av sexualförbrytare!!

Klickade i alla fall bort från sidan när jag kände kräkreflexen kicka in. Och tro det eller ej jag hamnar på ytterligare en hemsk blogg. Denna gång skrivs den av en kvinna som blivit misshandlad under sin barndom och det är vad hon skriver om och det är detaljerat. Och jag känner smärtan och sorgen i bröstet. Jag har förståelse för det hon gått igenom och för varje slag hon skriver om känner jag hur det värker i kroppen på mig som om det är jag som blir slagen.


Just nu vill jag mest bara gråta världen är verkligen en hemsk plats!

 För att klar göra. Jag tar avstånd från allt som har med barnpornografi att göra! Jag tar avstånd från allt som har med misshandel av barn att göra!


Presentation

Omröstning

Vad tycker du jag ska byta på min blogg?
 Fler kategorier
 Bakgrund
 Presentations bild
 Allt ihop behöver en uppdatering
 Det är bra som det är
 Har ingen åsikt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2008
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Coffee & Cigarettes  med Blogkeen
Följ Coffee & Cigarettes  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se