Direktlänk till inlägg 15 augusti 2008

Ta en portion till...

Av Andie - 15 augusti 2008 15:48

Jag kom bara att tänka på detta nyss.

Varför hör man alltid detta när man är på middag hos släkten? Ta en portion till. Och när man tackar nej för att man åt sig mätt på den portionen man tog åt sig, då är det något konstigt med en?

Jag som några av er vet försöker gå ner i vikt för att min hälsa ska bli bättre och förhoppningsvis ska min rygg sluta krångla så mycket. Men när man ser till att inte över äta eller äta mer bara för att det är så gott även fast magen säger att den är full. Tackar nej, till en portion till då är det något som är fel. Jag fattar det inte, man äter ju så mycket så att man blir mätt varför ska man då trycka i sig mer?

 Detta tycker jag är konstigt.


Jag reglerar mina potioner så att jag inte ska bli överfull utan mätt så som man ska känna sig efter att man ätit. Varför insisterar då folk på att man ska ta en portion till?

Är det fler än jag som har funderat på detta? Vart kommer denna sed ifrån att folk alltid eller nästan alltid säger "ta lite till du".


 
ANNONS
 
Ingen bild

starting over

17 augusti 2008 19:25

Jadu, det kan ju bero på lite olika saker, häruppe i Norrland handlar det ju ofta om trugandet. Skelleftebor är tex kända för sitt eviga trugande. Man ska tvinga folk till saker för att man själv tycker att det låter som en bra idé.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Andie - 22 oktober 2008 01:45

Till alla er som besöker min blogg av en eller annan orsak vill jag bara påminna om att jag har flyttat den till www.upinmytree.wordpress.com och där kan ni läsa om allt nytt. Det skulle vara mycket roligare om ni kommer dit istället då den uppdatera...

Av Andie - 29 augusti 2008 21:46

Nu har min nya bloggadress börjat sprida sig på nätet så jag tänkte att det var lika bra att jag la ut länken här. Andie´s treehouse   Det är här jag bloggar nu för tiden så vill ni fortsätta att följa mina äventyr så är det alltså på den nya adresse...

Av Andie - 21 augusti 2008 15:22

Ni kanske undrar varför jag inte har bloggat här på några dagar. Orsaken till detta är att jag med bitterjuva kännslor nu valt att lämna bloggagratis.se Inte för att jag inte gillar denna bloggvärd, och jag kommer fortsätta att rekomendera den till p...

Av Andie - 18 augusti 2008 12:52

Nu har jag kommit igång att vara ute och gå igen. Och detta tack vare att jag har sällskap av min kompis och hennes hund. Det går lite lättare när man går och snackar samtidigt faktiskt och sparka boll med vovven. Dagens promenad var ca en timme lång...

Av Andie - 16 augusti 2008 13:32

Idag har jag varit ute och gått på morgonpromenad med Zarah och hennes vovve. Det var trevligt att vara ute och promenera. Vi hann med att uppdatera oss om vad som hänt i våra liv på senaste. Vi har ju inte träffats sen jag var och hälsade på henne i...

Presentation

Omröstning

Vad tycker du jag ska byta på min blogg?
 Fler kategorier
 Bakgrund
 Presentations bild
 Allt ihop behöver en uppdatering
 Det är bra som det är
 Har ingen åsikt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Coffee & Cigarettes  med Blogkeen
Följ Coffee & Cigarettes  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se