Direktlänk till inlägg 9 augusti 2008

Sluta blunda

Av Andie - 9 augusti 2008 13:25

Idag läste jag en artikel i Uppsalatidningen om hjälpen till hemlösa. Artikeln var skriven av Rolf Nilsson, Föreningen Stockholms hemlösa. Och jag ställer mig samma frågor som artikeln. Varför utgår all den hjälp som samhället erbjuder hemlösa endast på hjälporganisationernas premisser?

Var finns värdigheten i att behöva köa för att få ligga i en säng för natten?

Var finns värdigheten när man bär runt på sina personliga saker i en sopsäck?

Och varför talas det så tyst om landets hemlösa?

Vissa okunniga människor menar att hemlösa får skylla sig själva. Jag tycker att detta är fel. Man kan bli hemlös av flera olika skäl.

Foto: 	Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix(Foto av Fredrik Sandberg/Scanpix, via länk Stockholms Fria)


Men varför tillåter socialtjänsten och andra myndigheter människor hamna i denna situation? Varför ger man inte stöd och samtalsterapi och andra saker till de personer som finns i riskzonen?

Varför arbetar man inte i förebyggande syfte när det gäller hemlöshet?


"Vanliga" människor får dåligt samvete runt högtider och skänker då gladeligen slantar till organisationer som är där för att hjälpa de utstötta och hemlösa. Och jag frågar mig varför har man inte detta dåliga samvete året om? Och varför blundar man så fort man ser dessa människor på stans gator och torg?

Jag försöker skänka några slantar när jag går förbi de människor som står utmed gågatan med sina bössor. Vare sig det är en högtid eller inte.


Ett enkelt Hej gör mycket för alla människor. Så istället för att ignorera dessa människor. Säg hej, man kan ju börja med något så litet som det.


 
ANNONS
 
Nettan

Nettan

9 augusti 2008 14:07

Jo jag älskar karuseller men jag blir så jävla åksjuk så därför kan jag åka 1, max två innan jag mår dåligt. Kramis

http://www.jeli81.bloggagratis.se

 
madde

madde

9 augusti 2008 18:13

håller helt o hållet med dej !

http://madickeen.webblogg.se

 
Lola

Lola

9 augusti 2008 20:42

Hej! Kul att du ville kommentera.

Alla människor har inte de förutsättningar som behövs för att ha ett liv ens på minimum som alla förtjänar. Hjälpen för dessa borde vara större.Bra topic du fick till med den här posten.


sv; Webbsidor, beroende på kodniningen i style sheetet, kan se olika ut beroende på webbläsare man ser på den i. Vet du att de flesta surfare idag andvänder webbläsaren Firefox? Det betyder att de flesta som surfar in på din sida inte ser din blogg som du vill. :)

http://peachy.se

 
Sandra

Sandra

2 mars 2009 13:42

Jag håller på att försöka starta upp ett projekt om just hemlösa, kanske har du ideer. Mvh sandra

http://www.monchichiflickan.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Andie - 22 oktober 2008 01:45

Till alla er som besöker min blogg av en eller annan orsak vill jag bara påminna om att jag har flyttat den till www.upinmytree.wordpress.com och där kan ni läsa om allt nytt. Det skulle vara mycket roligare om ni kommer dit istället då den uppdatera...

Av Andie - 29 augusti 2008 21:46

Nu har min nya bloggadress börjat sprida sig på nätet så jag tänkte att det var lika bra att jag la ut länken här. Andie´s treehouse   Det är här jag bloggar nu för tiden så vill ni fortsätta att följa mina äventyr så är det alltså på den nya adresse...

Av Andie - 21 augusti 2008 15:22

Ni kanske undrar varför jag inte har bloggat här på några dagar. Orsaken till detta är att jag med bitterjuva kännslor nu valt att lämna bloggagratis.se Inte för att jag inte gillar denna bloggvärd, och jag kommer fortsätta att rekomendera den till p...

Av Andie - 18 augusti 2008 12:52

Nu har jag kommit igång att vara ute och gå igen. Och detta tack vare att jag har sällskap av min kompis och hennes hund. Det går lite lättare när man går och snackar samtidigt faktiskt och sparka boll med vovven. Dagens promenad var ca en timme lång...

Av Andie - 16 augusti 2008 13:32

Idag har jag varit ute och gått på morgonpromenad med Zarah och hennes vovve. Det var trevligt att vara ute och promenera. Vi hann med att uppdatera oss om vad som hänt i våra liv på senaste. Vi har ju inte träffats sen jag var och hälsade på henne i...

Presentation

Omröstning

Vad tycker du jag ska byta på min blogg?
 Fler kategorier
 Bakgrund
 Presentations bild
 Allt ihop behöver en uppdatering
 Det är bra som det är
 Har ingen åsikt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Coffee & Cigarettes  med Blogkeen
Följ Coffee & Cigarettes  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se