Alla inlägg under juni 2008

Av Andie - 18 juni 2008 20:53

Jag satt och funderade idag om jag kanske skulle berätta lite om vem jag är för kuf som bloggar. För jag har en föraning om att de flesta inte går in och läser presentationen.

Jag försöker att inte blogga allt för mycket om min familj. Detta på grund av att jag känner att min blogg är en plats där jag kan göra min röst hörd och uttrycka min kreativitet.

Men just detta inlägg blir ett undantag i denna regel

 

Jag är 27 år och kommer från norrland i grund och botten, gift med min underbara make som jag blev ihop med för snart exakt tre år sedan. Vi gifte oss förra hösten och det var en av höjdpunkterna i mitt liv. Tillsammans bor vi i en trea i en förort till Uppsala. Familjen utökas i slutet av sommaren med två hankatter som heter Ataris och Vincent.

 

För tillfället är jag arbetssökande vilket jag reflekterar om mycket i min blogg. Det blir många motgångar men förhoppningsvis några framgångar också. Eftersom detta är en så stor del av min tillvaro så försöker jag förmedla lite olika tips till andra människor som är i samma situation.

Jag bloggar även mycket om saker som jag har läst eller sett. Och det kanske har synts att jag är en stor supporter av Sex and the city men jag gillar även kriminalserier och film.

 

Musik som snurrar i vårt hem är oftast någon sorts alternativ rock. Jag har dock för många favoritband för att skriva ner alla här och nu. Men jag tipsar om artister jag gillar lite då och då. Jag har även två tatueringar men suget att göra fler är extremt stort, väntar dock på rätt tillfälle att göra dem. Jag har två laster och där av bloggens namn Coffee & Cigarettes (plus att det faktiskt är en ganska cool film som har samma titel) Jag gillar även matlagning och bakning så ett och annat recept dyker även upp. Eftersom jag gillar att pyssla och skapa så blir det lite sådant i bloggen också.

 

Nu har jag berättat lite om mig och varför jag sätter bokstäver på perent. Jag hoppas verkligen att ni gillar min blogg och följer den regelbundet, sporadiskt eller bara dyker in en gång. Lämna gärna en kommentar eller två om det är något ni gillar som ni läst.

 (lämna dock inte bara ”reklam” för er egen blogg, ni kan göra det på ett snyggare sätt i så fall)


Av Andie - 17 juni 2008 12:53

Det känns passande att göra detta test som jag hittade hos Miss Maddis om vilken karaktär man mest är lik i Sex and the city nu när filmen har premiär denna vecka.

Här kommer mitt resultat.

You Are Most Like Carrie!

You're quirky, flirty, and every guy's perfect first date.
But can the guy in question live up to your romantic ideal?
It's tough for you to find the right match - you're more than a little picky.
Never fear... You've got a great group of friends and a great closet of clothes, no matter what!
Romantic prediction: You'll fall for someone this year...
Totally different from any guy you've dated.


Gör testet själv på Bloggtings


Av Andie - 17 juni 2008 11:25

Eftersom helgen varit fylld av gnäll från min sida och obehagligheter så tog jag ledigt från bloggandet igår. Men nu är jag tillbaka på banan igen.


Och jag tycker jag har varit riktigt duktig jag har redan hunnit söka ett antal olika arbeten. Så dagens skörd av jobb var riktigt bra för min del och jag känner mig riktigt nöjd faktiskt. Jag har även hunnit knåpa ihop en ny modernare variant av min meritförteckning. Den behövdes piffas upp en del kände jag så jag har fixat det också. Nu kan jag nämligen ha ett genomgående tema när jag söker jobb som tar emot mail-ansökningar. Och detta kan ju vara en fördel måste jag ju säga.


Nu när jag känner mig så här duktig kanske jag även kan slänga ihop den där kladdkakan som jag funderade på att baka utifall att min kompis I och hennes kusin E skulle komma hit. Kanske ska ta och ringa och höra efter först....



Av Andie - 15 juni 2008 14:04

Jag har nästan aldrig hittat hemska saker på internet trots att jag har varit flitig användare sen 90-talet. Läskiga bilder visst men de har aldrig varit foton av människor utan tecknade bilder av monster osv. Idag när jag satt och surfade runt på Aftonbladets bloggar kom det... den första bloggen jag snubblade in på var en person som skriver om pedofili och jag förstod inte riktigt om personen i fråga var emot det eller inte. Läste bland några kommentarer i vissa inlägg att det varit pedofiler som hade svarat. Det verkligen kryper i hela kroppen på mig! Jag fattar inte hur man kan välja att blogga om ett så grymt ämne som detta. Om det hade varit tydligare om personen i fråga varit avståndare till denna grymma "industri" hade jag kunnat förstå det mer. Men av det jag läste kändes det lite tvivelaktigt. Tusentals barn far illa varje dag på grund av sexualförbrytare!!

Klickade i alla fall bort från sidan när jag kände kräkreflexen kicka in. Och tro det eller ej jag hamnar på ytterligare en hemsk blogg. Denna gång skrivs den av en kvinna som blivit misshandlad under sin barndom och det är vad hon skriver om och det är detaljerat. Och jag känner smärtan och sorgen i bröstet. Jag har förståelse för det hon gått igenom och för varje slag hon skriver om känner jag hur det värker i kroppen på mig som om det är jag som blir slagen.


Just nu vill jag mest bara gråta världen är verkligen en hemsk plats!

 För att klar göra. Jag tar avstånd från allt som har med barnpornografi att göra! Jag tar avstånd från allt som har med misshandel av barn att göra!


Av Andie - 14 juni 2008 22:58

Är det inte lite dubbelmoral att tvkanalerna med reklam både sänder Systembolagets Antilagningsreklamer (kolla på dem på deras hemsida)

samtidigt som vin och cider reklamer visas i rutan?


Jag tycker att det är lite motsägelsefullt. Självklart ska man inte köpa ut alkohol till minderåriga. Tonårsfyllan har blivit ett växande problem. Och det är bra att det finns vuxna som ställer upp och nattvandrar så som Pysselmorsan. (även om deras vandring gick i lugnets tecken)


Det jag stör mig på är tvkanalerna som först visar Systembolagets reklam om antilagning och reklamen direkt efter är den senaste reklamen för Xiders nya sommarsmak.

Jag tycker egentligen inte att det är något fel på någon av reklamernas utformning eller budskap. Det jag stör mig på är att tvkanalerna inte har större koll på i vilken ordning deras annonsörers reklamfilmer visas.




Av Andie - 14 juni 2008 17:50

Idag har jag följt några avsnitt av Animal Cops: Huston på Animal Planet. Och det gör ont i bröstet på mig när jag ser hur människor kan behandla sina husdjur. Det förefaller mig känslokallt att man kan utsätta sina djur för svält och misskötsel. Det finns bara ett ord för detta och det är plågeri!

Skaffa inte djur om du inte kan ta hand om dem.


Och det slår mig också att vi i Sverige inte har någon riktigt stor organisation med polisbehörigheter som kan hantera denna typ av djurplågerifall.

Nu är det kanske så att vi i Sverige tar bättre hand om våra husdjur men jag är inte så naiv att jag tror att djurplågerifall inte förekommer i Sverige. Jag menar det finns djur som får leva i stökiga och skitiga hem. Hundar som tränas för hundkamper, kattungar som blir så kallade sommarkatter eftersom folk inte vill ta med sig dem hem när de vuxit en hel sommar, då de inte är lika små och söta längre.

Jag tycker det är hemskt att det finns denna typ av människor som inte värderar ett djursliv.


Och jag vill verkligen berömma de organisationer som finns i vårt avlånga land som tar hand om djur som far illa.


----------------------------------------------------------

Länkar om djurskötsel och organisationer:

Djurskyddet Eksjö adoptera ett husdjur.

Föreningen samvetet sdoptera ett husdjur.

Djurskyddet Sverige

Anmäl vanvård av djur

Kattliv tips och råd om hur du tar hand om din katt.

Hund Rondellen adoptera en hund.


Av Andie - 14 juni 2008 13:51

Eftersom Emo-kidz är så populära nu förtiden har det kommit ett gosedjur just för dem.

Let me present Tickel me Emo!

Själv skulle jag gärna vilja ha en sådan här! Jag tycker den var cool.

Av Andie - 13 juni 2008 21:23

Är det konstigt att man blir upprörd när man läser artiklarna från Aftonbladet idag? Läs mer här.

Ännu ett fall av de berörda myndigheterna inkompetens har uppdagats. Larmrapporter om att arbetslösheten kommer att stiga står som spön i backen.

Detta är ingen chock eller överraskning för mig. Då jag visste att det förr eller senare skulle bli så nu när regeringen trashat välfärden. Kritiken på Aftonbladets artiklar är blandad. Men det som slår mig är att medmänsklighet är det som efterfrågas. Den berörda myndigheten i fallet om Björn-Åke är Arbetsförmedlingen och det är väl inte undra på att de får kritik då de inte utför sin grundläggande uppgift som var tanken bakom denna instans när den startades. Vilket var att sätta press på arbetsgivare att anställa. Inte trycka ner och vara otrevliga och omedmänskliga mot oss som faktiskt redan har det svårt. Denna instans var tänkt att hjälpa och stödja oss. Inte ta ifrån oss vårt mänskliga värde. Dock är de väldigt bra på detta! Jag tycker att det är en skam att de inte kan visa medmänskliga och jag tycker att det är tråkigt att ingen verkar bry sig förens fall som Björn – Åke uppdagas. Det här är ingen nyhet för majoriteten av oss som har att göra med denna myndighet.

 

Visst ni kan tycka att jag är ute på djupt vatten när jag kritiserar denna myndighet. Men jag kan bara inte hålla tyst när jag läser om Björn-Åke eller cancer sjuka som måste arbeta trots att de genomgår strålbehandlingar.

Visst jag vet att arbetsförmedlingen har en regelbok att följa. Och jag tycker att de ska följa den men bara för att resten av samhället har blivit hårt och kallt med moderat-jävlarnas intåg i regeringen så kan man visa lite mänsklighet. Jobben kommer att minska enligt rapporter som kommit här i veckan, ingen nyhet. Det jag dock stör mig mest på är att under sossarnas mandatperioder så lyckades de få fram en konjunktur som genererade fler jobb och vi hade ett stabilare samhälle, så blev det val och moderaterna smekte och kladdade på första gångsväljarna som aldrig ens haft ett arbete eller varit utanför skolbänken. Klart som fan att de får deras röster. Och naturligtvis tar moderaterna åt sig äran för allt som vi arbetare har kämpat för att få, nämligen fler jobb. Nu när konjunkturen är på väg ner och jobben försvinner lika fort som de kom. Så skyller man på U.S.A.:s ekonomi?? Vart är logiken i det?

Vad jag vet är inte Sverige en delstat i U.S.A

Är det inte dags att sluta skylla ifrån sig och inse att NI som röstade på detta parti som vill nedrusta Sveriges välfärd är de som är ansvariga för att Björn – Åke och många, många, många fler av oss knappt har så att vi överlever?


Presentation

Omröstning

Vad tycker du jag ska byta på min blogg?
 Fler kategorier
 Bakgrund
 Presentations bild
 Allt ihop behöver en uppdatering
 Det är bra som det är
 Har ingen åsikt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19
20
21 22
23 24 25 26
27
28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards