Alla inlägg under juni 2008

Av Andie - 24 juni 2008 12:17

Tja dagen har varit si så där idag. Känner ingen lust för något alls faktiskt. Internet har krånglat och det har varit strömavbrott så att sitta vid internet har inte varit ett alternativ idag. Får se om läget stabiliserar sig till kvällen så jag kan ta en runda bland annonserna.


Dagen kunde ju inte vara mer bajsig faktiskt. Och som ett brev på posten så fick jag ett avslagsbrev från ett jobb som jag sökt tidigare. Detta var ett jobb som jag ansåg vara mitt drömjobb. Så det är lite tungt faktiskt.

Jag känner just nu att livet inte är så rättvist, varför kan inte jag också få en break lixom. Jag börjar ju faktiskt närma mig 30. Ska det behöva vara så här resten av livet? Vill verkligen bara spy på allting nu...


Och för er som tror att arbetssökande bara glider omkring och lever på bidrag. Think again... Det är inte så glassigt som ni tror, när man inte vet om man har råd med hyran eller mat för den delen...och mår mentalt skit hela tiden.


Av Andie - 24 juni 2008 09:34

Idag hade jag fått svar av min handläggare och jag kan äntligen dra en suck av lättnad angående det hela. Det känns riktigt bra och jag uppskattar faktiskt att jag har en schysst arbetshandläggare måste jag ju erkänna det är inte alla som har det.


Idag är det nya tag som gäller och jag ska ut och spana annonserna, vet dock inte om det finns så många sen igår. Men det skadar ju inte att kolla efter.

Igår kväll så funderade jag faktiskt på hur man skulle kunna öppna en second hand butik. Jag älskar sådana och det vore schysst att kunna arbeta i en sådan men de söker så sällan personal så man kanske måste öppna en egen. Men som sagt det är nog bara en dröm presice som allt annat och kommer aldrig att gå i uppfyllelse...

Sorry om det låter lite negativt men det är så det känns idag.


Av Andie - 23 juni 2008 11:39

Just nu känns det som att jag sitter och väntar på en dödsdom från arbetsförmedlingen. Men för att vara mer realistisk så väntar jag på svar av ett ett mail som jag skickade till min handläggare. Men det har inte kommit något svar ännu och det är redan lunchtid. Mailet skickade jag under helgen och med tanke på att min handläggare brukar vara väldigt snabb på att svara så snurrar mina tankar på högvarv. Och jag har extrem ångest. Tänk om han har semester....


Och det i sig är ju ganska orättvist jag som är arbetssökande får aldrig ta semester (eller jo, men på grund av den nya regeln så blir jag av med all min a-kassa om jag skulle våga mig på det) jag får pinas dygnet runt 365 dagar om året. Jag vet att arbetar man får man semester men jag tycker att handläggare på arbetsförmedlingen borde kontakta oss då de går på semester så att vi vet om när vi inte kan få tag på dem.


Så just nu mår jag mest bara pissigt på grund av detta. Känns lite som att mitt öde ligger i någon annans händer och den känslan tycker jag verkligen inte om.

Så nu sitter jag här och in väntar döden... helt enkelt....


Av Andie - 22 juni 2008 23:12

Jag vill verkligen tacka alla läsare för att ni tittar in på min blogg vare sig det är varje dag eller någon gång ibland! Ni är guldvärda och jag vill också tacka alla er som "vågar" kommentera det ni läser det betyder mycket för mig ska ni veta.


Klicka f�r att st�nga bildenJag vill även meddela att jag är med och tävlar om detta coola smycket på JsomiJulias blogg. Tävlingen pågår fram till 1 juli. Medverka du med!


Av Andie - 22 juni 2008 13:55

När man tänker på divor i musik branschen, så tänker man först och främst på damer som Mariah Carey, Madonna och naturligtvis Whitney Houston och Diana Ross.

 (Bild lånad från http://www.apeculture.com/television/divasofdoom.htm)

Men divor behöver inte endast vara sångerskor med mycket hår och glittriga kläder och extrema svårigheter att arbeta med andra. Även andra musiker kan vara divor och den mest kända manliga divan är Axel Rose. Dessa divor vill kontrollera sin omgivning och allt som skrivs och visas i tv om dem. De är inte endast svåra att arbeta med utan är även nyckfulla och blir lättretade för minsta lilla. Och för en diva är inget för smått för att haka upp sig på. De kräver konstant uppmärksamhet och får ofta 3-års trots beteende om de inte får det.

 

Dessa artister är alla stora namn och man kan kanske ha lite förståelse för deras primadonna beteende för de har ju faktiskt pengarna att backa upp det hela med, men när man stöter på helt okända människor med extrema drag av diva beteende kan man ju börja undra vilka de tror att de egentligen är det är ju inte så att de är en Mariah eller Axel direkt. Och för det mesta har de inte heller det mest eftersträvade ”it-factor” som behövs för att man ska kunna räknas som en riktig diva. I Sverige har vi också ett par så kallade divor; Carola är en av våra mest kända divor men även Lena Ph har kallats för diva och inte minst Zlatan Ibrahimovic.

 (bild lånad från http://www.expressen.se/1.329445 tagen av Sven Lindwall)

Det är lite skrattretande att det finns de människor utan kändisstatus som tror att de både har talang och utseende att bete sig som en diva när det egentligen bara är vanliga Svenssons som behöver en verklighets check. De behöver komma ner från sin piedestal som de så fint satt sig själva på i tron om att man ska dyrka dem. Dessa personer finns i alla områden av samhället på arbetsplatsen, i musik branschen, i skolan och inte minst i Internets stora djungel av bloggar och hemsidor.

 De tror att bara för att de stormar ut genom dörren på diva manér gör att man skulle bry sig om det och lägga sin energi på detta. Detta kan också kännas igen i pubertalt tonårs trots (nu mera mer känt som emo- beteende) och jag antar att vissa aldrig växer ifrån detta även om det var närmare 10 år sen de kunde åka på ungdomsbiljett på bussen.

 

Av Andie - 21 juni 2008 13:41

Tja det kanske är lite konstigt att man har hemlängtan trots att man är hemma men det här är en annan form av hemlängtan. Det är nämligen så att jag har hemlängtan till norrland. Där uppe är det marknads tider just nu och hela juli. Och det är tur att vi ska upp snart faktiskt. Men vi blir inte där så länge men det är bättre än ingen vistelse alls.

Det ska bli skönt att komma upp till den friska luften, släkten och inte minst att få träffa min pappa och hans katt Ludde.

Jag skulle kunna stanna längre där uppe men eftersom maken bara har två veckor ledigt så blir det en vecka här hemma i stan och en vecka i norrland.


Vår midsommarafton blev lite si så där då jag vaknade sent och sen somnade på soffan framför Arkiv X och sen började jag få ont i ryggen så jag blev däckad resten av kvällen och fick ligga på värmedyna. Maten blev misslyckad. Så vad ska man säga... inte den bästa 3 års dagen man kunde ha. Vi har nämligen varit tillsammans i 3 år nu och gifta i 259 dagar....

Och denna "party-helg" fortsätter med att vi idag har tvättdag. Detta måste juh ge massor av vuxen poäng tycker man. *suck* vart har de glada fest tiderna tagit vägen?

Urk, nu blev jag lite deppig... och jag märker att det är dags att gå till tvättstugan....


Av Andie - 19 juni 2008 23:01

Idag är Ataris och Vincent fem veckor gamla. De små pojkarna har blivit riktigt duktiga. Nu har de börjat springa omkring och busa riktigt mycket. Idag när jag hälsade på dem så låg Ataris mest och vilade mellan busomgångarna och då låg han och spann som en liten traktor. Väldigt gulligt.

5 veckor gamla

 Vincent sprang mest omkring och busade med sladdar som han bet på men det var även kul att irritera sin bror i mellan åt.

Nu längtar jag bara ännu mer tills de kommer hem till oss så att de får sladda runt i vår lägenhet. Äta god mat, spinna och gosas.

Som tur är att det nu endast är sju veckor kvar tills dess. Och med hjälp av nästa lön blir det nog några inköp till herrarna.






Av Andie - 19 juni 2008 10:11

För ett tag sen skrev jag att jag skulle göra en lista på mina favorit bloggar och varför jag tyckte de var bra. Bloggar kan både bjuda på en unik insyn i människors vardag och väldigt hemska saker. De kan inspirera en att förbättra sitt liv och man kan känna igen sig själv i bloggarens liv. Jag har nu tagit mig i kragen och beslutat mig för att göra denna lista. Det var inte lätt ska jag dock säga. Så dessa bloggar är dock inte i någon specifik ordning utan bara bloggar jag tycker om och följer.

 

Bimbo boys blogg – Ger mig en goodfeeling vibe och en unik insyn i hur det är att vara homosexuell i en mindre svensk stad. Bimbo boy är artist och älskar italodisco musik alltså raka motsatsen till mig själv. Men jag gillar hans blogg likväl.

 

Miss Maddis – En stark ensamstående mamma som är piercare till vardags och lite av en liten kändis på grund av sin blogg. Miss Maddis är bara så cool och har många erfarenheter i sin erfarenhetsbank hon är ärlig och tar ingen skit och det för mig är inspirerande.

 

Tjockisbloggen – Denna blogg skrivs av två norrländskor av modell större. De ifrågasätter dagens skönhets ideal och det tycker jag är extremt bra. Eftersom jag själv är av modell större och kurvig känner jag igen mig i det som de skriver.

 

Fat Fashion – Systerblogg till Tjockisbloggen i denna blogg bjuder kvinnorna på skönhetstips och framför allt mode tips för oss som är lite större. En mode sajt som passar mig helt enkelt plus att jag tycker det är bra att det finns en sådan blogg som väger upp mot ”spink – mode” bloggarna som bloggvärlden svämmar över i.

 

Fyrabarns mamman – Denna blogg kittlar fantasin med massor av smarta inredningslösningar och vackra bilder. Även denna blogg skrivs av en norrländska. Jag blir glad av att läsa hennes blogg och ett stort plus är alla bilder hon har. En super bra blogg att finna inspiration hos helt enkelt.

 

Pysselmorsan – Denna blogg bjuder på pyssel men även vardagsliv. Helt enkelt så är det en blogg som ger en inblick i någon annans vardag.

 

Pauline Lag – Pyssel, vardagsliv och inspiration. Pauline verkar alltid glad när hon skriver vilket är helt unikt. Hon mixar även upp sin blogg med lite videoblogging vilket gör att det hela blir väldigt intressant att följa.

 

Startingover – Denna blogg är en av mina hemliga pärlor och handlar om en tjej och hennes kamp tillbaka efter en separation. Den är ruggigt spännande då hon nyligen träffat en ny och mystisk man. Jag var inte säker på om jag ville skriva om denna blogg då jag ville behålla den för mig själv.

 

Katastrofala omslag – Om man älskar musik så är den här bloggen något för er. Det är inte vilken musik blogg som helst utan här visas skivomslagen upp och får en utvärdering på ett komiskt sätt. Vill man skratta ska man läsa den här bloggen.

 

Och som tionde val väljer jag ut mina vänner och bekantas bloggar.

Eternal sunshine of the Wiseman mind är min makes blogg.

Sketchwars är min barndoms kompis blogg om mode och resor.

En mammas/ kvinnas/ hustrus små och stora bekännelser är en av mina vänners bloggar om hennes vardagsliv.

Zarahs sida om allt är ännu en blogg av mina kompisar och den skildrar hennes vardagsliv.

Tomtemors anekdoter är mammans blogg och ännu en blogg om vardagen.

Syster C – En tjockis bekännelser är en bekants blogg som handlar om viktminskning och vardagslivet.

Ellinuttis blogg är min svägerska.

 

Tja det var allt jag hade, jag hoppas verkligen att ni gillar någon av dessa bloggar lika mycket som jag gör. Och som sagt de här bloggarna är inte i någon sorts ordning utan bara ner skrivna. Jag är ju emot "reklam" för sin blogg om det görs på fel sätt. Det finns nämligen bra sätt att göra det tex att man läser och kommenterar själva inlägget och inte bara skriver "kolla min blogg" men vill du nu så gärna göra reklam för din blogg så kan du göra det i detta inlägg. Men detta är enda gången jag tillåter det.


Presentation

Omröstning

Vad tycker du jag ska byta på min blogg?
 Fler kategorier
 Bakgrund
 Presentations bild
 Allt ihop behöver en uppdatering
 Det är bra som det är
 Har ingen åsikt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19
20
21 22
23 24 25 26
27
28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards