Direktlänk till inlägg 22 juni 2008

Divor utan kändisstatus....

Av Andie - 22 juni 2008 13:55

När man tänker på divor i musik branschen, så tänker man först och främst på damer som Mariah Carey, Madonna och naturligtvis Whitney Houston och Diana Ross.

 (Bild lånad från http://www.apeculture.com/television/divasofdoom.htm)

Men divor behöver inte endast vara sångerskor med mycket hår och glittriga kläder och extrema svårigheter att arbeta med andra. Även andra musiker kan vara divor och den mest kända manliga divan är Axel Rose. Dessa divor vill kontrollera sin omgivning och allt som skrivs och visas i tv om dem. De är inte endast svåra att arbeta med utan är även nyckfulla och blir lättretade för minsta lilla. Och för en diva är inget för smått för att haka upp sig på. De kräver konstant uppmärksamhet och får ofta 3-års trots beteende om de inte får det.

 

Dessa artister är alla stora namn och man kan kanske ha lite förståelse för deras primadonna beteende för de har ju faktiskt pengarna att backa upp det hela med, men när man stöter på helt okända människor med extrema drag av diva beteende kan man ju börja undra vilka de tror att de egentligen är det är ju inte så att de är en Mariah eller Axel direkt. Och för det mesta har de inte heller det mest eftersträvade ”it-factor” som behövs för att man ska kunna räknas som en riktig diva. I Sverige har vi också ett par så kallade divor; Carola är en av våra mest kända divor men även Lena Ph har kallats för diva och inte minst Zlatan Ibrahimovic.

 (bild lånad från http://www.expressen.se/1.329445 tagen av Sven Lindwall)

Det är lite skrattretande att det finns de människor utan kändisstatus som tror att de både har talang och utseende att bete sig som en diva när det egentligen bara är vanliga Svenssons som behöver en verklighets check. De behöver komma ner från sin piedestal som de så fint satt sig själva på i tron om att man ska dyrka dem. Dessa personer finns i alla områden av samhället på arbetsplatsen, i musik branschen, i skolan och inte minst i Internets stora djungel av bloggar och hemsidor.

 De tror att bara för att de stormar ut genom dörren på diva manér gör att man skulle bry sig om det och lägga sin energi på detta. Detta kan också kännas igen i pubertalt tonårs trots (nu mera mer känt som emo- beteende) och jag antar att vissa aldrig växer ifrån detta även om det var närmare 10 år sen de kunde åka på ungdomsbiljett på bussen.

 

 
ANNONS
 
Nettan

Nettan

22 juni 2008 22:58

Ja divor kommer vi alltid ha gott om, tyvärr!! Vi får diskutera mer i veckan! Och jag glömde ju höra av mig idag, men jag fixar det imorrn! Pöss

http://www.metrobloggen.se/jeli81

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Andie - 22 oktober 2008 01:45

Till alla er som besöker min blogg av en eller annan orsak vill jag bara påminna om att jag har flyttat den till www.upinmytree.wordpress.com och där kan ni läsa om allt nytt. Det skulle vara mycket roligare om ni kommer dit istället då den uppdatera...

Av Andie - 29 augusti 2008 21:46

Nu har min nya bloggadress börjat sprida sig på nätet så jag tänkte att det var lika bra att jag la ut länken här. Andie´s treehouse   Det är här jag bloggar nu för tiden så vill ni fortsätta att följa mina äventyr så är det alltså på den nya adresse...

Av Andie - 21 augusti 2008 15:22

Ni kanske undrar varför jag inte har bloggat här på några dagar. Orsaken till detta är att jag med bitterjuva kännslor nu valt att lämna bloggagratis.se Inte för att jag inte gillar denna bloggvärd, och jag kommer fortsätta att rekomendera den till p...

Av Andie - 18 augusti 2008 12:52

Nu har jag kommit igång att vara ute och gå igen. Och detta tack vare att jag har sällskap av min kompis och hennes hund. Det går lite lättare när man går och snackar samtidigt faktiskt och sparka boll med vovven. Dagens promenad var ca en timme lång...

Av Andie - 16 augusti 2008 13:32

Idag har jag varit ute och gått på morgonpromenad med Zarah och hennes vovve. Det var trevligt att vara ute och promenera. Vi hann med att uppdatera oss om vad som hänt i våra liv på senaste. Vi har ju inte träffats sen jag var och hälsade på henne i...

Presentation

Omröstning

Vad tycker du jag ska byta på min blogg?
 Fler kategorier
 Bakgrund
 Presentations bild
 Allt ihop behöver en uppdatering
 Det är bra som det är
 Har ingen åsikt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19
20
21 22
23 24 25 26
27
28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Coffee & Cigarettes  med Blogkeen
Följ Coffee & Cigarettes  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se