Alla inlägg under maj 2008

Av Andie - 14 maj 2008 10:17

Jag sitter här med min kaffekopp och och lyssnar på Matchbox 20 och kom att tänka på att de flesta bloggar jag följer har bytt design på senaste tiden. Detta får mig att fundera på om det kanske är dags för mig att byta design även på min blogg. Men eftersom bloggagratis.se  har ett limiterat utbud på vad man kan göra så undrar hur jag ska göra. Det jag gillar med min egen design för tillfället är bakgrundsbilden. Mest för att jag har designet den helt själv. Och dessutom i paint programmet och inte i photoshop. Men jag känner lite att det är dags att göra bloggen "sommar fin". Detta tåls dock att tänkas på en stund.. om ni har synpunkter på bloggen så kommentera gärna. För det roligaste som finns är att få kommentarer när man loggar in.

Det jag behöver tips på är färgval skulle jag tro. Och sen funderar jag även på om det behövs fler kategorier att lägga inlägg i. Har ni tips på vilka det kan vara?

Jag har dock kommit fram till att min blogg inte har någon rödtråd vet inte om detta är bra eller dåligt men jag känner att jag inte är en rödtråds människa i mitt skrivande eftersom jag skriver det jag känner för att skriva.


Nu ska jag dock surfa runt lite och få lite insperation till att ändra min design på bloggen.

Over and out


Av Andie - 13 maj 2008 15:22

Sen min nära döds ångest attack av att vara arbetssökande så har jag varit en dålig arbetssökande. Jag har inte förmått mig att ens gå in på alla jobbsökar sidor som finns och jag får så dåligt samvete för detta. Planen idag var att jag skulle ta mig i kragen och sätta mig och göra detta men det har icke varit så idag. Jag har fixat här hemma i stället med både disk och tvätt. Jag känner att detta kanske är ett sätt för mig att fly undan detta med att söka jobb men va fan... man är männsklig och visst jag vet att jag egentligen borde vara duktig och söka jobb men när man känner sig så nere som jag har varit är det inte lätt att se genom dimman.

Jag kan säga till mig själv att i morgon ska jag ta nya tag och vara duktig och söka jobb... jag kan ju försöka intala mig detta. Samtidigt så bävar jag för att jag tackat ja till att vicka nästa vecka. Vet egentligen inte varför men jag gör det. Detta beror nog mest på att jag känner att mina 75 dagar (som man får timvicka och deltids arbeta på) börjar glida mig ur händerna. Detta bekymmrar mig och jag som egentligen vill tacka ja till alla vick jag blir erbjuden blir tvungen att tacka nej i stället. Detta får mig bara att må dåligt. Fattar inte varför regeringen har fattat ett så dumt beslut men det har de. De tänker inte så långt som till hur individer som är arbetssökande mår psykist. De tänker inte längre än att siffrorna på deras vita papper ska minska. De borde leva så som jag får lov att göra och de skulle antagligen bli så knäckta efter en månad eller två att de skulle vilja ta livet av sig. Jag tycker det är så fel att de ska förstöra min tillvaro.


Jag verkligen längtar tills valstugorna börjar dyka upp igen för då ska jag ställa de frågorna som jag går runt och tänker på till de partier som jag anser ska ha makten. Jag vill veta vad och hur de ska återställa välfärden. Och jag vill veta hur långtid de kommer ta på sig att genomföra det.


Nä nu ska jag fortsätta att vara en dålig arbetssökande och gå iväg till min kompis Zarah.


Over and out

Av Andie - 13 maj 2008 13:17

Min dag började med att det gick folk på taket. Vi ska får nytt ventilationssystem men de ska inte börja på vårt hus riktigt än men idag vaknade jag av att folk var och klampade omkring på taket. Inte så roligt uppvaknande. Och som en gnällig svensk ska jag gnälla lite om vädret. Visst vi har bra väder men det är jädrigt kallt. Men detta borde jag ha varit förberedd på då de sagt det på nyheterna. I alla fall efter lite bloggläsning och lite msnande med Zarah så beslutades det att vi ska gå och köpa bigaråer i eftermiddag efter att hon varit och tränat och sen ska hon komma över på en fika. Nu får jag verkligen aslet ur vagnen och tar i tu med disken ordentligt. Så jag har diskat och lyssnat på Gavin DeGraws nya platta. Efter denna lilla bloggpaus så ska jag ta i tu med nästa projekt och jag vet att jag varit lat men det är dags att ta i med hårdhandskarna när det gäller den rena tvätten som bara ligger och hånar mig.

Sen kanske det är dags att gå iväg det vet man aldrig.


En rolig sak som har hänt idag är i alla fall att jag har fått en kommentar av en kille som vill ha lite hjälp att skriva CV. Detta är något jag pysslar med dagligen då jag själv är arbetssökande. Mer om det går att läsa under rubriken Jakten på ett jobb. Och jag hoppas verkligen att jag kan komma med några smarta tips och lösningar.


Nu kände jag verkligen att detta blev en knäckebrödsblogg (uttryck stulet av Bimbo Boy) Men what the hell ibland får det bli sådana också. En blandning av allt möjligt är väl bäst inte sant....


Nu kallar snarare SKRIKER tvätten på mig.

Over and out.

Av Andie - 9 maj 2008 23:18

För ett tag sen vann jag filmen Wicker Park av Jenny. Ikväll medans maken var på firma fest så passade jag på att kolla på filmen. Josh Hartnett spelar huvudpersonen Matt. Jag måste ju säga att den här filmen är lite knepig. Den utspelar sig i nu och då - tid, vilket gör det lite svårt att hänga med. Historien är ganska enkel egentligen. Matt träffar Lisa. Lisa försvinner mystiskt. Matt letar efter henne då han tyckt att han sett henne två år efter försvinnandet  på en restaurang. Inte så komplicerat kan tyckas men sen twistar det till sig när en tredje person blandar sig i och det visar sig att denna person har mer med försvinnandet att göra än vid första anblick.

Man måste verkligen se den för att förstå den. Och trots att Wicker Park  var lite förvirrande så tycker jag nog att den var rätt spännande till och från.

En positiv grej med filmen var musiken med låtar av; MUM, +/-, Mazzy star, Mogwai, Auqualung och Coldplay.


Låten som följer här nedan är en låt av Stereophonics som heter Maybe tomorrow.

Av Andie - 9 maj 2008 17:03

Backwoods Barbie är Dollys senaster studio album. 12 spår av country så som det ska låta. Skivan kommer lagom innan den nya europa turnén med spelningar i Stockholm och Malmö.

Vi börjar med helheten.

Cden är coolt förpackad i ett rosa pappfodral med en bild av Dolly. Det coola med fodralet är om man drar fingrarna över det så känner man konturerna. Det hela känns så Dolly på något sätt. Och jag tror att förra årets turner har inspererat henne rejält. Detta är ett glatt album trots att det finns både ballader om sorg och upptempo låtar. Det finns även ett visst inslag av jazz. Men detta är endå ett av de bättre albumen som kommer släppas i år.


Länkar relaterade till Dolly.

Detta har jag tidigare skrivit om Dolly.

Dolly Parton Music

Av Andie - 9 maj 2008 16:50

Gavin DeGraw har äntligen släppt ny skiva. Den självtitlade skivan är uppföljare till hans genombrotts och dunder succén Chariot, 2004.

Det har visserligen tagit ganska lång tid men det gör inte så mycket då även denna skiva är kanonbra rakt igenom. Det är 12 spår på skivan, efter en snabb genom lyssning så fastnar " Next to me (wait a minut sister)" och "Medicate the kids" i mitt huvud.

Frågan är om fansen glömt eller längtat efter mer av Gavins själfyllda sound. Själv har jag längtat och som sagt den som väntar på något gott väntar aldrig för länge som det så fint heter. Soundet är lite råare än tidigare med detta är inget jag klagar på. Så jag rekomenderar att ni springer ut och köper hans nya realese omgående för ni kommer inte att bli besvikna.


Länkar relaterade till Gavin DeGraw

http://www.gavindegraw.com/

http://www.gavindegraw.tv/

www.myspace.com/GDEGRAW

www.JRECORDS.com


Av Andie - 8 maj 2008 14:05

Inte nog med att jag har mens smärtor från helvetet idag så har jag även otrolig ångest för att jag inte har ett jobb. Vet inte varför direkt men så är det. Känns som att allt kretsar kring att jag inte får tacka ja till timvick pågrund av det nya regerings beslutet som började gälla den 7 april i år.

Jag förstår inte dubbelmoralen i detta. Arbetsförmedlingen och facket vill ju att man ska jobba! Men när man blir erbjuden några timmar så får man inte tacka ja pga detta regeringsbeslut eftersom man då riskerar sin a-kassa. De vill att man ska ha jobb eller?? Jag känner mig helt vilsen och blir bara så deppad. Varför funkade inte det gamla systemet? Jag tyckte det var bra och jag tror att fler av oss som går på timvick tycker att det var bra. Men inte då, moderat- jävlarna ska komma och förstöra hela mitt liv. Jag hoppas verkligen att de inte får sitta kvar i nästa val och jag hoppas att den regeringen som kommer att ta över återställer allt som moderat-jävlarna har förstört i välfärden. Varför känner de att de har rätt att sparka på folk som redan ligger ner?! Jag fattar det inte.... jag känner mig så värdelös just nu trots att jag borde vara glad eftersom solen absolut strålar utanför fönstret. Men icke, moderat jävlarna har förstört även detta för mig.


Man känner sig väldigt förtvivlad vissa dagar. Och idag är det en sådan dag för mig. Snart ska de väl beskatta mig för att jag andas. Ibland kan jag tänka att moderat jävlarna vill att arbetssökande ska ta livet av sig så att de slipper detta "problem" av människor som inte har jobb.


Och det är så lätt för folk med arbeten (även om de inte gillar vad de gör) att predika om att det inte är så svårt att få jobb.

Jag vet att jag har yrkeserfarenhet och ganska mycket dessutom men ändå får jag inget jobb. Vad gör jag för fel? Varför vill ingen anställa mig? Och vissa människor (med jobb) säger " men sök vilket skit jobb som helst så får du det". Till dem vill jag bara skrika! NEJ det funkar inte, jag har gjort så men inte fått dem jobben heller!!! Och jag är sååååååå less på människor som inte fattar att man tillslut blir halvt knäpp av att gå hemma. När man inte vet om man får pengar till hyran nästa månad för man är så jävla osäker på om man får sin a-kassa eller inte.


Jag kan delvis förstå att vissa personer (långt ifrån alla) kan fastna i ett så kallat bidragsberoende. Men jag har jobbat aslet av mig för att få ett nytt jobb. Och jag anser att jag förtjänar de få slantar jag får från a-kassan för att hålla mitt huvud ovanför vattenytan. Och nu som sagt har de ytterligare försämmrat mina chanser genom att sätta en regel på att man inte får timvicka vore det inte bättre att jag fick ta de där timmarna? Men nej, så kan man ju inte ha det. Du får helt enkelt tacka nej om du vill ha a-kassa.


Nu ska jag sätta mig i ett hörn och gråta en skvätt för jag är urless på att känna denna ångest och press. Tror de inte att man pressar sig själv tillräckligt? Tror de inte att man känner sig meningslös och ovärdefull nog? Nu har de satt det på papper. Jag är helt enkelt värdelösast på planeten!

Av Andie - 7 maj 2008 19:27

Jag har lessnat på min vita vägg i vardagsrummet så för några dagar sen så gjorde jag något åt saken. Jag fann insperationen hos på en inredningsblogg men jag följer och detta är min egen tolkning av den idén som fanns. Eftersom vi bor i en hyresrätt så känns det inte som att man kan göra allt för mycket på väggarna som till exempel klistra upp ramar från IKEA. Så jag tog två riktigt coola presentpapper som jag hittat på Akademibokhandeln och förvandlade dem till mitt eget konstverk.

Min tolkning

Kanske inte den bästa bilden men what the hell. Jag är stormförtjust i rosa och lila så detta passar mig väldigt bra. Och som jag har skrivit tidigare så känns det ibland som man behöver en färg injektion. Läs mer här och här

Själv är jag ganska nöjd, fast som synes på bilden är ena "rutan" lite sned, detta kanske jag inte är världs nöjd med men man kan inte få allt man vill jämt och ständigt.


Nu ska jag dock lägga mig i soffan och hoppas på att den här molnande huvudvärken går över. Tycker det kan börja regna snart så att det går över.


Over and out

Presentation

Omröstning

Vad tycker du jag ska byta på min blogg?
 Fler kategorier
 Bakgrund
 Presentations bild
 Allt ihop behöver en uppdatering
 Det är bra som det är
 Har ingen åsikt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards