Alla inlägg under maj 2008

Av Andie - 20 maj 2008 18:06

Idag ringde de från ett jobb som jag sökt för ganska länge sen och frågade om jag ville komma på interjuv nästa vecka. Detta är ett butiksjobb som semestervikarie. Så det handlar bara om 7 veckors arbete under sommaren. Visst blir jag glad att mitt personliga brev och CV lyckats imponera på en arbetsgivare. Det som dock skrämmer mig är om jag skulle få detta jobb hur blir det då med a-kassan? Hur ska jag få det att gå runt efter att man har slutat jobbet. Det som gnager i min hjärna och har gjort det sen de ringde är om jag skriver ut mig från a-kassan och sedan efter arbetsperioden skriver på mig igen får jag tillbaka mina a-kasse dagar som jag har kvar? Jag har nyligen fått 300 nya och jag vill ju inte förlora dem helt och hållet. Jag blir nervös, orolig och får ångest över detta. Är det någon som vet nåt, hur funkar det här egentligen?

Jag har mailat min handläggare på arbetsförmedlingen för att kolla om jag kan få svar där ifrån men jag är så ängslig och vill ha svar NU!!!


Over and out

Av Andie - 19 maj 2008 15:47

Tja då vickar jag igen... dock ser det ut som att detta kommer bli sista veckan som jag har möjlighet att timvicka. Jag vill ju inte pga den nya regerings regeln förlora min a-kassa. Jag tycker det är väldigt surt att det måste bli så men man har ju inte så mycket val än att tacka nej till timvicksjobb. Jag tycker det suger!! Jag fattar inte vad jättebebisen (Statsministern) tänker med men antagligen så vill de för svåra livet för oss som redan har det svårt.


Nu ska jag dock inte gnälla mer om det eftersom jag blir så ledsen av det.

Att jobba idag gick dock bra och det var riktigt roligt måste jag ju säga. Håller tummarna för att jag får ett heltids jobb snart så att jag slipper känna denna press och stress och framför allt ångest som jag gör för det mesta.


Over and out

Av Andie - 18 maj 2008 11:00

Sitter här och lyssnar på Chris Cornells skiva Carry On. Och funderar på det här med att bli känslomässigt involverad i olika tv serier och filmer. Jag skulle kunna dra nåt dravel om den dramaturgiska kurvan eller nåt annat som jag lärde mig när jag gick Radio och tv programmet för typ 100 år sedan. Men det har jag inte tänkt att jag ska göra. Frågan jag ställer mig är istället varför låter vi oss själva bli så indragna i karaktärernas liv?

Man skulle kunna säga att det bara är bra manusförfattande eller övertygande rolltolkningar av bra skådespelare och egentligen behöver de inte ens vara bra skådisar. Men varför kan vissa serier eller filmer få oss att bli så inne i story linen så att vi rörs till tårar, skratt, rädsla och ilska i vissa fall.

 

Har vi inte tillräckligt med drama i våra riktiga liv?

 

Eller är det så enkelt som att vi får utlopp för förtryckta känslor? Och varför i så fall måste vi få ”hjälp- på- traven” med dessa känslor av olika scenarios som spelas upp på vita duken?

Jag ska medge och bekänna att jag är en sådan person som då och då kan röras till tårar om jag ser någon riktig känsloladdad scen.

Kanske är det så enkelt att man bara identifierar sig med olika karaktärer i filmer. Då kommer vi in på en helt annan nivå. Varför identifierar vi oss med karaktärerna? Film och tv serier var en gång endast till för underhållning, så som Charlie Chaplin, Helan och Halvan osv.

Men någonstans på vägen så blev detta rörliga media ett sätt att förmedla moral och etikett. Vi har nog alla sett filmer som känns som en enda stor och outhärdlig moralkaka. Dessa filmer är oftast undantaget för gråtmilda ögon. Eftersom det mer känns som att manusförfattaren försöker trycka ner denna kaka i halsen på oss utan att man får tugga den. Kan man i dessa fall skylla på ett övertydligt manus? Jag tycker att man kan det. Är det för mycket moral så brukar det oftast inte vara bra. Men jag kan samtidigt se kopplingen till dessa, moral och etiketts filmer och serier som ett sätt att lära ut värderingar som finns i samhället till de unga. Eftersom det finns de föräldrar som totalt skiter i att uppfostra sina barn med värderingar. (Detta gäller naturligtvis inte alla)

Jag är fascinerad av det faktum att detta är ett så starkt medium att vi faktiskt tar till oss det vi ser och hör. Och jag undrar vad tar vi till oss efter ett biobesök, vad är det vi lär oss? Och hur omvandlar vi detta i våra riktiga liv så att vi drar nytta av det?


Vilken är din favorit film, och varför?

 

Over and out

Av Andie - 17 maj 2008 13:59

Nu har jag äntligen hittat/gjort den nya bakgrunds designen till min blogg. Och jag känner verkligen att nu är min blogg så "sommar" fin som den någonsin kommer att bli. Jag är extremt nöjd!

Och som vissa kanske har läst i tidigare inlägg så har jag funderat på en ny design ganska så länge. Och nu har jag äntligen fixat den!

Kommentera gärna vad ny tycker om den!

Här är ett smakprov hur den gamla såg ut...

 och så här ser den nya ut ( i sin helhet)


Over and out


P.S beroend på hur stor skärm du har på din dator så ser inte designen ut som den ska... jag ska försöka åtgärda detta omgående...

P.S (15:03) Nu tror jag att jag har hittat det optimala...som funkar för de flesta dataskärmar.

Av Andie - 16 maj 2008 19:25

Som jag har skrivit i tidigare inlägg så funderar jag på att ändra lite i min bloggdesign jag vet dock inte hur ännu. Jag vill göra min blogg "sommar" fin. Ett steg i rätt riktining är att jag nu varit duktig och installerat Photoshop på min dator. Och jag vill tacka Zarahs sambo Robax för att han guidade mig via telefon. Sedan har jag även googlat lite efter idéer men tja jag vet väl inte hur lyckat det var. Nu funderar jag dock på vilka färger jag ska välja till min blogg design. Ljusgrönt är ju ganska sommrig och kanske gult tillsammans med det... Om ni har förslag var inte rädda för att kommentera, jag behöver alla råd jag kan få.

Nu ska jag i alla fall försöka mig på att göra nåt halv bra i photoshop så att jag freshar upp mina kunskaper av programmet.


Over and out


Av Andie - 15 maj 2008 14:03

... jag känner att jag ligger lite efter detta pågrund av att jag har "borstat tänderna" på datorn och medans jag gjorde detta så passade jag på att gå ut och gå på promenad med Zarah och hennes vovve Andy. Det var riktigt trevligt. Efter promenaden hakade jag på hem till henne eftersom hon hade hittat en påse med grejjer som hade med min bröllopsklänning att göra. Det är ju snart ett år sen vi gifte oss men what the hell lixom... bra att jag fick tillbaka det överblivna tyget och mönstret. Sen blev jag sittande där och tittade på de mycket livliga kattungarna som de har hemma. Idag var de tydligen extra spralliga för de drog runt i soffan som små racerbilar. Efter att vi suttit där ett tag och glott på ungarna så gick vi ner till centrum där jag köpte frimärken och postade ett brev till mitt fack. Sen plockade jag upp gratistidningar så som jag alltid gör när de finns i närheten. Efter denna lilla vända till centrum är jag nu hemma igen. Datorn är klar med sin "tandborstning" och eftersom nätet även varit nere under dagen (detta märkte vi när vi var hemma hos Zarah) så har det ändå inte gått att gå ut på internet. Jag börjar fundera på om det inte alls var internet explorer 7 som bråkat utan att det helt enkelt var internet leverantören... Nu funkar det dock igen och jag sitter här och lyssnar på Matchbox 20 ska snart vara duktig igen och kolla efter lite jobb och sånt.

Jag kan dock tillägga att jag nu har fått hem en till katalog med hus (som man köper för att bygga själv) mycket inspererande och jag blir bara mer och mer sugen på att flytta till en villa.


Over and out så länge...

Av Andie - 14 maj 2008 22:55

Detta blir kvällens sista inlägg pågrund av att internet jävlas. Jag vet inte om det är uppkopplingen som krånglar eller om det är internet explorer som inte vill vara med och leka. Internet har varit segt på min dator ända sen jag uppdaterade till internet explorer 7. Så imorgon står det på schemat att jag ska "borsta tänderna" på datorn. Det vill säga göra en djup scann av datorn via säkerhetsprogrammet jag använder. Jag håller tummarna på att det ordnar sig efter det för jag kan ju inte vara utan internet, det går ju bara inte...


Over and out

Av Andie - 14 maj 2008 11:27

Just nu sitter jag och lyssnar på riktigt glad musik närmare bestämt Sublime. Denna grupp som är fylld av adrenalin dunkar i bakgrunden medans jag känner mig som en duktig arbetssökande i jämnförelse med igår när jag var en olydig arbetssökande. Varför känner jag mig då duktig, jo jag tror jag har hittat drömjobbet! Jag har naturligtvis sökt det och känner mig väldigt duktig! Jag vill dock inte säga vad det är eftersom jag inte vill jinxa det. Jag hittade även ett till jobb som butiksförsäljare i en skivbutik, detta är också ett drömjobb i mina ögon. Men det första är passar mig nog bättre!

Just nu vill jag mest bara skutta runt och vara uppfylld av adrenalin ruset som detta jobb med förde sig. Nu hoppas jag verkligen att jag skulle få detta jobb. Ibland men dock väldigt sällan kan man känna sig glad som arbetssökande och idag är en sådan dag för mig. Ibland är det bra konstigt hur arbetssökandet är som en berg och dalbana. Ena dagen är man på botten och man bara ser avgrunden medans andra dagar är man bland molnen.


Over and out


p.s nu ska jag försöka göra mig av med denna överskotts energi som jag fick...


Presentation

Omröstning

Vad tycker du jag ska byta på min blogg?
 Fler kategorier
 Bakgrund
 Presentations bild
 Allt ihop behöver en uppdatering
 Det är bra som det är
 Har ingen åsikt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards