Direktlänk till inlägg 8 maj 2008

Den arbessökandes ångest

Av Andie - 8 maj 2008 14:05

Inte nog med att jag har mens smärtor från helvetet idag så har jag även otrolig ångest för att jag inte har ett jobb. Vet inte varför direkt men så är det. Känns som att allt kretsar kring att jag inte får tacka ja till timvick pågrund av det nya regerings beslutet som började gälla den 7 april i år.

Jag förstår inte dubbelmoralen i detta. Arbetsförmedlingen och facket vill ju att man ska jobba! Men när man blir erbjuden några timmar så får man inte tacka ja pga detta regeringsbeslut eftersom man då riskerar sin a-kassa. De vill att man ska ha jobb eller?? Jag känner mig helt vilsen och blir bara så deppad. Varför funkade inte det gamla systemet? Jag tyckte det var bra och jag tror att fler av oss som går på timvick tycker att det var bra. Men inte då, moderat- jävlarna ska komma och förstöra hela mitt liv. Jag hoppas verkligen att de inte får sitta kvar i nästa val och jag hoppas att den regeringen som kommer att ta över återställer allt som moderat-jävlarna har förstört i välfärden. Varför känner de att de har rätt att sparka på folk som redan ligger ner?! Jag fattar det inte.... jag känner mig så värdelös just nu trots att jag borde vara glad eftersom solen absolut strålar utanför fönstret. Men icke, moderat jävlarna har förstört även detta för mig.


Man känner sig väldigt förtvivlad vissa dagar. Och idag är det en sådan dag för mig. Snart ska de väl beskatta mig för att jag andas. Ibland kan jag tänka att moderat jävlarna vill att arbetssökande ska ta livet av sig så att de slipper detta "problem" av människor som inte har jobb.


Och det är så lätt för folk med arbeten (även om de inte gillar vad de gör) att predika om att det inte är så svårt att få jobb.

Jag vet att jag har yrkeserfarenhet och ganska mycket dessutom men ändå får jag inget jobb. Vad gör jag för fel? Varför vill ingen anställa mig? Och vissa människor (med jobb) säger " men sök vilket skit jobb som helst så får du det". Till dem vill jag bara skrika! NEJ det funkar inte, jag har gjort så men inte fått dem jobben heller!!! Och jag är sååååååå less på människor som inte fattar att man tillslut blir halvt knäpp av att gå hemma. När man inte vet om man får pengar till hyran nästa månad för man är så jävla osäker på om man får sin a-kassa eller inte.


Jag kan delvis förstå att vissa personer (långt ifrån alla) kan fastna i ett så kallat bidragsberoende. Men jag har jobbat aslet av mig för att få ett nytt jobb. Och jag anser att jag förtjänar de få slantar jag får från a-kassan för att hålla mitt huvud ovanför vattenytan. Och nu som sagt har de ytterligare försämmrat mina chanser genom att sätta en regel på att man inte får timvicka vore det inte bättre att jag fick ta de där timmarna? Men nej, så kan man ju inte ha det. Du får helt enkelt tacka nej om du vill ha a-kassa.


Nu ska jag sätta mig i ett hörn och gråta en skvätt för jag är urless på att känna denna ångest och press. Tror de inte att man pressar sig själv tillräckligt? Tror de inte att man känner sig meningslös och ovärdefull nog? Nu har de satt det på papper. Jag är helt enkelt värdelösast på planeten!

 
 
Helen

Helen

8 maj 2008 18:12

Ja det där känner jag igen.....för jag är i samma sits.
Ett heltidsjobb är inte lätt att få.
Förra året kunde jag heller inte ta timvik för jag fick bara stämpla upp 28 timmar i veckan.
Nu har jag jobbat ihop ett nytt beslut på 40 timmar....o vad gör dom?????? Jo ändrar så det skiter sig igen......FAN jag blir så arg....varför sparka på dom som ligger.
Antingen ska man va RIK eller så ska man ha INGENTING i ett moderatsamhälle......fy fan säger jag.

Men vad tjänar det till att bli frustrerad o arg? Ingen lyssnar ju ändå.
Vart är världen på väg undrar jag.

Lycka till i alla fall
kram

http://gussilago

 
Nettan

Nettan

8 maj 2008 20:45

Usch jag förstår din ångest gumman! Vi får hålla tummarna på att det blir en förändring snart! Kramis

http://www.metrobloggen.se/jeli81

 
Olivia

Olivia

8 maj 2008 21:15

Ja, det är skitjobbigt att vara arbetslös, men känner sig som en jäkla nolla och som du säger, ångesten kan bli outhärdlig. Jag är själv iofs inte arbetslös men jag har varit det. Men då var det åtminstone en annan regering så man fick sin a-kassa...Nåväl, lycka till där ute i jobbsökadjungeln, det löser sig nog till slut. Det brukar det göra.

http://www.metrobloggen.se/skatan

 
Sill-Britt

Sill-Britt

8 maj 2008 21:37

Ja det är ett helvete! Jag fattar inte hur regeringen tycker det har blivit "bättre". Sure- vi får ju göra avdrag för städhjälps osv. GAH! Vanliga Svenssons HAR inte det, vi kämpar med att hitta jobb, få det att gå runt..

http://www.metrobloggen.se/babiantuttar

 
Andie

Andie

8 maj 2008 22:57

Tack för alla fina kommentarer! Det känns lite bättre att veta att det är fler som befinner/befunnit sig i samma sits för det är ju så att ibland så känns det som att man är helt ensam.

http://www.andie.bloggagratis.se

 
Nettan

Nettan

9 maj 2008 11:22

Haha javisst var den bra! :D

http://www.metrobloggen.se/jeli81

 
penzel´n

penzel´n

13 maj 2008 07:42

kan bara hålla med.
suck

http://www.penzel.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Andie - 22 oktober 2008 01:45

Till alla er som besöker min blogg av en eller annan orsak vill jag bara påminna om att jag har flyttat den till www.upinmytree.wordpress.com och där kan ni läsa om allt nytt. Det skulle vara mycket roligare om ni kommer dit istället då den uppdatera...

Av Andie - 29 augusti 2008 21:46

Nu har min nya bloggadress börjat sprida sig på nätet så jag tänkte att det var lika bra att jag la ut länken här. Andie´s treehouse   Det är här jag bloggar nu för tiden så vill ni fortsätta att följa mina äventyr så är det alltså på den nya adresse...

Av Andie - 21 augusti 2008 15:22

Ni kanske undrar varför jag inte har bloggat här på några dagar. Orsaken till detta är att jag med bitterjuva kännslor nu valt att lämna bloggagratis.se Inte för att jag inte gillar denna bloggvärd, och jag kommer fortsätta att rekomendera den till p...

Av Andie - 18 augusti 2008 12:52

Nu har jag kommit igång att vara ute och gå igen. Och detta tack vare att jag har sällskap av min kompis och hennes hund. Det går lite lättare när man går och snackar samtidigt faktiskt och sparka boll med vovven. Dagens promenad var ca en timme lång...

Av Andie - 16 augusti 2008 13:32

Idag har jag varit ute och gått på morgonpromenad med Zarah och hennes vovve. Det var trevligt att vara ute och promenera. Vi hann med att uppdatera oss om vad som hänt i våra liv på senaste. Vi har ju inte träffats sen jag var och hälsade på henne i...

Presentation

Omröstning

Vad tycker du jag ska byta på min blogg?
 Fler kategorier
 Bakgrund
 Presentations bild
 Allt ihop behöver en uppdatering
 Det är bra som det är
 Har ingen åsikt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards