Alla inlägg under mars 2008

Av Andie - 15 mars 2008 09:03

Igår kom Hem & Hyra en sån där tidning man får när man är med i Hyresgästföreningen tror jag. I alla fall jag brukar titta i den lite och i går dagens tidning så med följde ett test man kunde göra.

Så kolla vilken sorts granne/ hyresgäst du är!


Vad gör du om du hör någon i trapphuset precis när du ska gå ut?

A. Frågar om de vill ha en kopp kaffe.

B. Frågar om det är deras cykel som står utanför i cykelstället.

C. Stänger dörren, orkar inte mer tjat om mina fester.

D. Stänger dörren tills de har gått förbi.


Vad gör du en fredagskväll?

A. Saft.

B. Sorterar mina verktyg.

C. Höjer volymen.

D. Inget särskilt.


Vem är din önskegäst?

A. Alla är välkomna!

B. Jag gillar att umgås utomhus.

C. Någon som har egen dricka.

D. Någon som är snäll.


Vem är din drömgranne?

A. Jag tycker om barn!

B. Någon som är ordningsam.

C. En döv gammal tant.

D. En lugn person.


Vilken är din favorit färg?

A. Blommigt.

B. En som inte flagnar.

C. Svart.

D. Beige.


Hur länge sover du på morgonen?

A. Tills det är dags att baka ut brödet som jäst över natten.

B. Jag vaknar när tidningen kommer.

C. Till klockan 14:00, minst.

D. Till klockan 05:00 så att jag kan gå lugnt till bussen en timme senare.


Vad är det bästa du vet?

A. Att sitta och prata vid köksbordet.

B. Att vara utomhus.

C. FEST.

D. Havregrynsgröt.

 ----*----*----*----*----*----*----*----*----*----*----*----*----*----*----*----*----*----*----*

TYPER I TRAPPHUSET

----*----*----*----*----*----*----*----*----*----*----*----*----*----*----*----*----*----*----*

Bullmamman (flest A)

Du låser aldrig dörren för till dig är alla välkomna. Barn som ramlat & slagit sig kommer ofelbart till dig & tonårsflickor med kärleksbekymmer finner vägen till ditt köksbord. Alla älskar Bullmamman & du är den perfekta grannen, men se upp så att inte dina grannar utnyttjar din gästfrihet.


Fixaren (flest B)

Har ni självförvaltning på gården som drar det tygnsta lasset. Du krattar i sandlådan & ser till att cyklarna står rakt i cykelstället. Utmärkande för Fixaren är praktiska kläder & en rejäl verktygslåda. Den största risken för en Fixare är att han blir envåldsfixare - låt också andra vara med!


Ljudmarodören (flest C)

En rejäl stereo är A & O för hemtrevnad, det har du alltid sagt. Men många tycker att du stör. När du har fest brukar störningsjouren knacka på, men det bryr du dig inte så mycket om. Din musiksmak är ju bäst, eller hur? Ta fasta på det och bjud in grannarna, kanske låter de till och med mer än du?


Smygaren (flest D)

Du är den där hyresgästen som ingen någonsin ser. Visserligen står ditt efternamn på dörren, men ingen vet om du är man eller kvinna, ung eller gammal. Du känner dig ensam men vågar inte riktigt ta kontakt. Så här kan du inte ha det! Ljudmarodören kanske kan lära dig en del om hur man tar för sig i livet.

----*----*----*----*----*----*----*----*----*----*----*----*----*----*----*----*----*----*----*

Om ni nu har gjort testet, skriv gärna en kommentar om vilken typ just ni blev, det vore roligt att se vilken sort det finns mest av. :-)

Av Andie - 9 mars 2008 20:05

Har just avslutat mitt tv tittande av L.A Ink. Den nya tattuerings serien som visas på 6:an men Kat Von D som huvudperson. En kick ass serie som antagligen kommer att konkurrera ut Miami Ink som även den visas på 6:an.


Jag tyckte att kvällens avsnitt var väldigt bra och man fick se olika stilar av tattueringar som inspererade och som var helt klart coola. Och suget att göra ytterligare en tattuering blev starkare. Jag har två stycken hittills men vill gärna göra fler. Jag har ett par på lut som jag vill göra, jag vet även vart jag vill placera dem på kroppen och jag hoppas att det blir dags snart att göra dem.


Min slutliga poäng är i alla fall att vill man se en bra tv serie så ska man titta på L.A Ink om man älskar tattueringar.


Over and out

Av Andie - 9 mars 2008 15:59

Igår afton var jag hem bjuden till en av mina vänner för att fira hennes födelsedag i förskott. Det började med att jag och en annan vän blev lite för senade men när vi väl kom så bjöds det på en god middag som bestod av ljummen potatis sallad och en vegitarisk biff. Mycket mumsigt. Sen började det sminkas och donas. Jag sminkade mig väldigt färgglatt för att vara mig med en grön ögonskugga. Och sen tog vi i tu med mitt långa hår som är fullt av självlockar. Jobbigt men sant. Så jag fick låna min väns platt tång för att fixa håret. Detta var typ första gången jag använder detta hår verktyg och jag tror jag blev kär.

Ve nu vad jag önskar mig i födelsedagspresent när jag fyller år nästa månad. Jag önskar mig en platta håret tång.

.platt tång.

Under aftonen blev det ett par goda drinkar, ett glatt gäng som tittade på schlagerfestivalens Andra chansen program. Och en av tjejerna var fast besluten med att Carola inte skulle gå vidare så hon ringde flera gånger och röstade på Nordman och så blev ju fallet. Carola och Andreas åkte ut. Och det blev seger dans i vardagsrummet och glada skrik! Naturligtvis skapade detta tablårubriker i dagens kvällspress.

Förutom schlager-dramat så sjöngs det Singstar och snackades om allt från film, tattueringar och andra husliga saker. Helt klart en lyckad afton.

Jag och vännen som jag åkte dit tillsammans med fick för oss att vi skulle gå och handla en baguette på Ok som ligger en bit bort. Vi gick dit handlade det vi skulle och sen begav vi oss mot närmaste busshålls plats bara för att upptäcka att sista bussen på den linjen redan hade åkt. Så det var bara att traska ner på stan för att ta en nattbuss.

Väl hemma stupade jag i säng och somnade som en stock intill min underbara make som redan sov.


Idag har det inte hänt så mycket. Vi skulle tvätta men så har inte fallet blivit vi är båda ganska sega och det beror nog mest på vädret. Vi pallrade oss i alla fall ner till centrum handlade lite och sen gick vi en liten promenad. Väl hemma igen så åt vi kakor och drack mjölk. Och tja nu sitter jag här och drömmer om en alldeles egen platt tång till håret.


Over and out

Av Andie - 7 mars 2008 19:38

Så som jag gör varje morgon på väg till jobbet så tar jag en Metro innan jag stiger på bussen. En liten notis i ena hörnet fångade min uppmärksamhet; " Hon kan knepen som gör dig till härskare". Detta såg väldigt intressant ut eftersom jag ibland träffar på människor som, tja behöver sig en "knäpp på näsan".

Satte mig och läste i tidningen och kommer fram till en rubrik som lyder: DET FINNS CHEFER SOM FÖRTRYCKS AV ANSTÄLLDA

Det jag tyckte att det stod var: Det finns chefer som förtrycker anställda. Börjar i alla fall läsa och inser att detta tillhör den lilla rubriken från framsidan. Det var en bra interjuv artikel med en författare som heter  Elaine Bergqvist och hon har skrivit en bok som heter HÄRSKAR TEKNIK.

Det hela handlar om hur man ska hantera ord och retorik så att man får fram sin poäng utan att känna sig överkörd av chefer, myndigheter osv.


När jag läst klart artikeln så tänkte jag först att denna artikel och bok skulle min svärmor tycka om att läsa tror jag. Och det andra som började bubbla var tankar om just Härskar teknink, hur man hantera besvärliga människor i sin omgivning som försöker sätta sig på en osv. Man måste ju ha skinn på näsan och säga ifrån men just detta ämne handlar ju vilka ord man ska välja. Satt resten av bussresan till jobbet och funderade och började känna hur det kliade i fingrarna.... jag har kommit på vad min nästa bok/kompendium ska handla om. Rätt och slätt hur man ska hantera besvärliga människor, hur man säger ifrån och hur man utvecklas till en bättre människa.


Och det känns lite som att detta ämne på visst sätt knyter ann där jag slutade med min förra bok/kompendium som heter

" Kom inte med några undanflykter!"


Så jag ska helt enkelt fortsätta att låta detta ämne gro, ta till mig lite mer information och förmodlingen även läsa Elaine Bergqvists bok Härskar teknink.

 --------------------------------------------------------------------------------

Dagens bok tips alltså.

Elaine Bergqvist - Härskar teknink.


Kolla även på www.metro.se för att läsa artikeln om henne som var med i dagens nr av Metro.


Trevlig helg på er!

Av Andie - 5 mars 2008 19:19

Tjoooo....

Nu har vi fått ett nytt köksbord vilket var väldigt behövligt då vårt gamla bord hade knäckt ena benet och därför stod lite ragligt. Men tack och lov så håller mamman på att flytta från hus till lägenhet och detta medför vissa logistiska problem. Hon har helt enkelt för mycket grejor. Och en av dessa var ett matbord och fyra stolar.

Bordet passade perfekt i vårt lilla kök som plötsligt känns större för att vi har ett fyrkantigt bord nu istället för ett runt som vi hade tidigare.


I alla fall... idag drog jag med Upptåget direkt från jobbet i Knivsta hela vägen till Storvreta... trodde jag´ja... men icke efter typ halva vägen till Storvreta stannar tåget står stilla skit länge och sen meddelas det att det är nåt fel på spåret eller nåt så tåget fick lov att vända åka tillbaka till Uppsalastation och börja om från början... Så att åka tåg är inte alltid så smidigt som man kan tro.

I alla fall... när jag väl kom fram till slutmålet så blev jag hämtad av min kompis Zällan. Vi gasade hem till mamman där en annan kompis och hennes urgulliga son var (de skulle hämta en bäddsoffa + att hon äger bil och hade fixat släp) Så vi släpade ner allt från vinden och upp på släpet. Hyr tiden började rinna ut så det var foten på gasen... eller tja så fort man nu får köra med bil och släpvagn.


Hemma vid vår lägenhet väntade maken som bär hjälp upp med köksbordet och ner med vårt gamla som vi sedan dumpade på återvinningen.


Och tja nu kanske ni har blivit lite nyfikna på hur bordet nu ser ut i vårt kök

Köksbordet


Så jag vill tacka mamman för att hon gav oss bordet, vi behövde det verkligen. Och Zällan som kom på att vi behövde ett nytt köksbord och sist men inte minst Nettan för att hon körde och släpade :-)


Over and out

Av Andie - 3 mars 2008 17:59

Morotsbröd

ca 16 bullar eller 2 limpor

Ingredienser

2 tsk salt

1 ½ påse torr jäst

22 dl vetemjöl

2 dl grahamsmjöl  alternativt rågsikt

7 dl ljummet vatten

1 liten påse pinjenötter eller solrosfrön

ca 2 dl olja


Gör så här

Blanda torrvarorna noga tillsätt sedan oljan och vattnet. Vispa alternativt blanda i assistent i ca 15-20 minuter.

Värm ugnen till 175 grader (varmlufts ugn) 200 grader (vanlig ugn) Grädda bröden i ca 40 minuter.

Färdigt bröd

Av Andie - 3 mars 2008 17:56

Hawaiian lemon (Andie´s version)

Highball glas

Krossad is ca 1 dl

3 delar (ca 9cl) annanas juice

1 del (3cl) vodka

1 del (3cl) ljusrom med citronsmak

½ del (1½cl) sprite

½ del (1½cl) fanta


Dekorera med en drinkpinne.

Av Andie - 1 mars 2008 17:34

Så idag var det dags för en kväll tillsammans med tjejerna hemma hos mig. Gänget

På menyn stod det fördrink Hawaiian lemon (recept finns i Andie´s kokbok) till varmrätt blev det vitlöksmarinerade kycklingfilér med ljummen potatissallad och nybakt morotsbröd (även detta finns i Andie´s kokbok)

Kvällen började med att vi drack lite av fördrinken medans kycklingen blev klar. Sen satte vi oss till bords och åt. Efter maten och lite till dricka så blev det speldags. Jag har införskaffat ett spel som jag kommer ihåg sen jag var ungdom på 90-talet; nämligen Tjejsnack - VARNING!

Detta blev en lite nostalgitripp för oss och mycket roligt. Spelet går ut på att man ska prata i 30 sekunder utan att skratta eller fnissa på ett påstående som någon har fått på sitt kort. Det finns även utmaningar. Måste dock tillägga att detta spel är till för tjejer i 11 års åldern och inte +20 men what the heck! Vi snurrade till de flesta av påståendena och Ida hon fick allt på något sätt att handla om sex. Vet inte riktigt varför men så blev det och skrattade det gjorde vi. I bakgrunden spelades lite Michael Jacksson av någon anledning innan vi bytte till lite mer rockig och mer i min smak av musik. Men det var trevligt. Efter en stunds spelande var det dags för efterätten. Choklad mousse med crisp, färska hallon och grädde. Mumsigt!

Det var en helt klart lyckad afton. Och planer har redan börjat smidas inför nästa tjejkväll, men då är det svägrerskans tur att hålla i det hela.


Presentation

Omröstning

Vad tycker du jag ska byta på min blogg?
 Fler kategorier
 Bakgrund
 Presentations bild
 Allt ihop behöver en uppdatering
 Det är bra som det är
 Har ingen åsikt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards